lördag 20 juni 2009

Midsommar ja..

Som traditionen ( 10 gången) erbjuder så var vi i goda vänners lag i Danderyd...

Inte vet jag om finanskrisen slagit till mot folkdanslaget där.. Men allting var väldigt kort och rörigt.. Kanske måste de jobba dubbelt så fort nu? För inte ens "så göra vi" fick med alla veckodagar.. Jaja.. Som alltid jättekul! 8 vuxna och 9 ungar gjorde allt för att må bra och umgås.
Vi lyckades big time! Trots en hel del regn.. Och åska.

Innan vi skulle åka frågade LT mig: Mamma, äre julafton eller midsommarafton vi ska fira?

M: Midsommarafton..

LT: Ahaaa.. Hur vet man att det är just midsommarafton mamma.. Man äter ju likadant och dansar runt nå´tt träd... Och så regnar det hela tiden.. Och så tvingar ni mig att sjunga vid matbordet och så skålar vi... Så där som vi aldrig annars får göra..

M: Äsch.. Jag håller med dig, men man får kolla i almenackan..

LT: Mmmm.. Annars kan man titta i affären om dom har julmust, då är det jul... Eller påsk.. Ingen julmust! = Midsommar..

Så ett lite tips om ni blir storhelgsförvirrade.. Kolla på läskhyllan!

Nu ska vi ut på partaj hos HA & HF.. Hemmagjorda hamburgare ska grillas, colsläjv, som monica säger, är gjord, bad, kubb, battlande i sång och gitarr.. och härligt umgänge väntar.. Ett stort gäng bakisfolk ligger och skriker om mat.. Så det kanske är bäst vi sätter fart!

Ha en härlig fortsatt helg kära tröttisar där ute...

Pok

Mallaskajagbakachokladkakorellerinte?bralla




BloggRegistret.se
^
onsdag 17 juni 2009

Perspektiv..

Är inte min yngsta dotters "bästa gren"..

LT: MAMMA... MAMMMMMAAAA.. MAMA..

M: Chilla, sluta skrik.. Vi är på badet, någon kan ju få för sig att du håller på att drunkna! Vad vill du?

LT: MAMA.. Var är min bh?

M: Strunta i den, den verkar vara hemma..

LT: GHHHAAA... Då kan jag INTE bada!!!!!

M: Va? Vad säger du nu då.. Brallorna är ju med..

LG: JGA VILL INTE ATT NÅGON SKA SE MINA "MELOOONER"!!! Hellre döööööör jag.. Drama queen är min yngsta dotters andra namn!

M: !?!?!?!? Vad pratar du om!?!? Meloner!?! Du tycker väl inte om melon.. (här erkännes att jag inte alltid lyssnar så bra)..

LT: ÅHHHHHHHHHHHHAAAAAAAAA.. Jag vill väl inte att hela badet ska se mina bröst..

M: Skrik lite högre så kommer nog hela badet uppfatta att du inte har bh.. På tuttarna som du inte har..

LT: Gud/run va äcklig du är!!! Ingen får kolla på mina melonas... Bara så´ru vet.. MAMMA!!

För oinformerade.. Oinitierade.. Kan jag meddela att ungen har knappt "nippels" än..

Pok

Mallasommarlovsbralla
BloggRegistret.se
^

Party, party..

Födelsedagsparty, närmare bestämt!

Jag fyller ju på hösten... Det tycker jag är härligt! Jag älskar hösten..

Nu planerar jag och HA höstens kalas... Dvs mitt 25 års kalajs..

Present: Check.. Nytt knä i titan... Det blir billigt och bra. Landstinget betalar!
(Titan är gångbart på pantbanken, så jag lovade sonen att han kan lämna in mig där om finanskrisen slår för hårt mot dem).

Mat & dryck: Check..Gratislunch på SÖS, och handsprit.. Handspriten kör vi in direkt i droppet.. På de som har nålar. Ni andra får lägga er under handsspritsbehållarna så trycker jag jämna doser med kryckorna..

Snacks får var och en ta med själva..

Voilá.. Födelsedagskalaset fixat å klart!

Pok

Mallasnartslutpåhaltandetbralla
BloggRegistret.se
^
måndag 15 juni 2009

Min LT.. Henne kan det aldrig bli en riktig kvinna av..

Hon SPAR pengar.. Jo.. Jag sa... HON SPAR PENGAR!!!! Hon har helt enkelt.. SPARAT SIG LITE PENGAR!! Hur ska det gå? Så´na kvinnor som gör så har jag aldrig träffat förr..

Och det är inga småsummor, och det är all världens valuta. I en stor låda under sin säng. Och det märkliga är att alla valutorna är så´na som jag en gång haft i min plånbok... Väldigt mycket och stora DK-pengar..

Hmmm.. Var inte jag där på jobb för ett tag sen? Då när jag skulle redovisa utlägg mm, men aldrig fick ihop skiten.. Alltid hade jag för lite kvitton i förhållande till inväxlade pengar..

Var jag inte nyss i Eu-land?!?.. Samma sak här.. Inväxling/kvitton och restpengar stämde dåligt..

Norska kr finns också en del.. Pund, Yuan likaså...

Och det konstigaste av allt!! En svensk 2 krona från 47!?! Vem har hon lurat av den? Eller ännu värre.. Vems plånka har hon haft sina små fingrar i?

Hon är smart på många sätt LT.. Hon hajjar instinktivt att 2 kr kan ha ett högre värde än just 2 kr. Envis som en iller tvingar hon mig att kolla på nätet.

Malla: Jaja.. Vad står det på pengen då?

LT: V-Gulla 1947..

M: Va?!

LT: V-GULLA! 1947...

Malla.. Okej..*skrattar så tårarna rinner* V-Gulla, den lilla bögen.. Kulla - Gulla och V-Gulla.. Det hör ju varenda människa att den kungen hade något fuffens för sig..

Jag skrattar och LT är förnärmad för att jag missar att kolla olika valutavärden, pga av skrattanfall..

När jag skrattat färdigt och hon samlat ihop allt av värde, 2 knytnävar (LT-knytnävar) c:a 250 Skr. Kräver hon att jag ska skjutsa henne till Forex.. NU!!!

M: Aldrig i livet.. Det gör vi i morgon!

LT: Okej då!! *skitsur*, så stoppar hon dessa nävar med pengar i sina jeans.. Som sakta men säkert börjar glida ner av tyngden... Då blir det för mycket... Tom för en liten LT.. Allt brister och hon slänger sig handlöst på golvet och hulkar... "Mamma.. Jag ska barhaara sammhla på sedlar.. småpengar väger föhöör mycket"...

M: Mmmm... Sedlar är bättre.. Lättare.. I samma sekund jag säger det.. Inser jag att jag nog ska börja gömma plånkan... Något säger mig, att det annars kan sluta med växelkrig eller krig om vems sedlar det är som plötsligt befinner sig i LT´s rum... I en låda under hennes säng..

Jahaja.. Nu är sparkrisen över här.. Nu slåss de om något kortspel...

Borde inte även sommarlovslediga barn ligga nu?..

Pok

Mallajagharnärtenkapitalistvidminbarmbralla

BloggRegistret.se^
onsdag 10 juni 2009

Yeeezzzz...

ÄNTLIGEN!!!!

Bodelningen from hell är klar!

Ikväll kommer Tyggosnyggo med champagne...

Pok

Mallaäntligensatansåsköntattblibefriadfrånexetkexetbralla
BloggRegistret.se
^
lördag 6 juni 2009

Bruce..

Har alltid gillat varandra.. Jag gillar hans musik och han gillar mina pengar..

Han spelade ju här i Sthlm igår..

Precis som min son gjorde.. Han spelade också.. Här i 08-hålan.. Om jag bara hade kunnat gå ifrån kidsen några timmar.. Hade mitt val varit plättlätt.. För, hur mycket jag än gillar Brucan.. Så finns det en annan kille som slår högre.. Och så klart är han bra mycket bättre än Brucan..

Nu blev det ingen utgång, för mig.. Varken jag eller barnen var "in mood"..


I går var vi familjen ledsen.. ST och jag grina i omlott.. LT är av annan kaliber.. Mördarkaninen kanske aldrig funnits? Verkar mer vara hennes fråga, här och nu..

Avlivningen av Mördarkaninen gick jättefint och lugnt till.. Ett fint litet rum med ett levande ljus.. Och svag belysning.. En lugnande spruta i min famn.. Sakta, sakta slumrade hon till i ST´s famn... När hon sov fick hon den sista sprutan. Sen satt jag med henne i famnen, tills det sista andetaget. Det var sorgligt, men jag kände ändå att det var det rätta.. Djur ska inte lida och de ska inte finnas till för människors behov på vilka villkor som helst..

Eftersom jag är en synnerligen vekhjärtad människa.. Så gick jag med på LT´s krav om att ta med kaninkroppen hem.. I fin låda visserligen.. Men nu måste jag gå ut och gräva i skogen.. Jag har ju fan inte ens en spade.. ST vägrar och LT har tjatat hål i huvvet på mig, sen 07,30 i morse om begravning.. Hur dum man man bli.. Kremering hade väl varit enkelt.. Å bra... Men näee.. Inte "löjliga gråtfamiljen" inte!

Tur att man är bjuden på grillparty.... (kremering.. samtidigt?!?!)... Så det blir lite drag här iaf.. ;-)

Pok

Mallabegravningsentreprenörsbralla

BloggRegistret.se^
fredag 5 juni 2009

Näe..

Inte ens drunkna kunde man göra ordentligt! Varken i spat eller bira..

Återkommer med mer utförlig rapport under helgen..

Nu ska Malla ta sitt älsklingsodjur under armen och åka till veterinären.. Mördarkaninen mår inte bra, inte alls bra.. Det gör ont.. Mer ont än när hon bitit oss, rivit oss.. Jagat våra fötter för regelrätta anfall.. Ont i hjärtat gör det..

Igår hade vi mördarkaninens dag.. Kaninen fick sina älsklingsrätter.. Rocky Road icecream, ostbågar och skinkmacka.. Det kommer märkas både i plånkan och i hjärtat att hon fattas oss..

ST & LT ska vara med.. ST vill hålla om henne när hon somnar.. LT tycker att vi ska stoppa upp henne och fortsätta ha henne i buren.. Eller som en fäll framför öppna spisen, som vi inte har..

Håhåjaja..

Pok

Mallagrinalitebralla


BloggRegistret.se
^