torsdag 18 september 2008

Det här med att bli äldre...

Har ni tänkt på en grej? ... Det här med att bli äldre... Det medför ju en massa förändringar.. Så klart!

Det där med stelhet, ålderskrämpor mm... Är ju peanuts... Det är ju inte olikt, från när jag jobbade inom åldringsvården för 25 år sedan... Näeee... Jag tänker mer på hur stilarna förändras..

Min mamma & pappa... Högt älskade och respekterade personer... Av oss ungar (ungarna börjar närma sig 50)... De lyssnar på Elvis, de lyssnar på Cornelis, Fred Åkerström, Zappa, HA´s band (covers av 70,80,90-talsband), Gloria G.. Mfl, mfl... Mamma går i högklackat... Hon älskar skor, hon spar dem alla och struttar runt, ibland när hon vill reta oss döttrar, i sina bröllopsskor.. Inköpta för många sköna pengar 1958, när hon var 19 år gammal... De är så jävla asläckra så man skulle kunna döda för dem... Av alla barn och barnbarn är jag den enda som får in foten i dem... Hahhha... Jag skiter väl i pengar och hus/landställe mm... Skorna är mina! Tada!!! ;-)

Inte för jag tänker tillåta någon att sätta in mor & far på hemmet... Men vill de själva dit.. Så kommer de ställa till det.. Spela hög musik på nätterna... BTO, tex..(med all jävla rätt!)Över 1-2 glas vin.. De kommer spela poker=lika med skjortan av någon annan panschis... De kommer kräva att få gå på krogen nattetid... Mamma kommer klappa till dem som försöker gömma hennes högklackade... Vinet eller ciggen... Samma här... Med all jävla rätt..

Mina föräldrar har långt kvar.. Det är jag glad för.. Tro inget annat! Men kommer de på hemmet kommer jag göra allt för att:

Mamma ska få stolpa fram med sina höga klackar, med eller utan rollator.. MP3 med en god bok i, ett glas vin i någon fiffig dryckeshållare på högern och en cigg i vänsternäven... Å bilen parkerad utanför.. In case of.. Jag vill ju helst inte att hon kör... Jag kommer köra henne till: Auktionsverket varje torsdag, landet varje fredag... Hon är en fena på design och konst.. Jätteduktig! Det ska hon få vara hela livet... Det är hon värd! Och landet är henns bästa.. Tanten hanterar både värstingbåt och 4-hjuling som om hon inte gjort annat... Kör hon in i ett träd där och dör... Då är hon lycklig in i det sista.. Å det vill jag att hon ska vara... (obs moralpredikare gör sig icke besvär... det finns ingen annan som kan bli skadad på ön)...

Pappa, vill ha en hederlig grogg på rullan... Han har ont satan i knäna.. Han ska ha en motordriven... rullstol. Han kommer att älska det...Gasa, backa, fickparkera... Jehuuu... Säkert har han ett barnbarnsbarn i knät... Jag ska fixa en GPS till rullan... Om han inte har rätta/enklaste vägen till glasskiosken och Gunnarsons... Mår han dåligt... Det är inte okej.. Alla systembolag, i hela Sverige har han redan autopilot på.. Det behövs inte någon närmare vägbeskrivning där inte... Han & Jag ska däremot åka på ölfestival/teknikdetsamma i Munchen varje år... Han älskar teknik.. Å så landet så klart... Vi har ju en ö.. Men det är så fiffigt ordnat att pappa kan åka linbana upp för berget till huset.. Det gör han ju sen 84... Inget nytt under stjärnorna.. Sin stora feta amerikanska V 8 ska han ha kvar... Han bara löv it.. Vad kan vara enklare än att skjutsa omkring han i den? Hahha... Men en grej... Hur fan ska jag baxa upp 100 kg pappa där!??! Får be HA...

Så... Nästa "Cow on the ice"... Hur kommer det att bli när jag hamnar på hemmet?!? Jag vägrar släppa Dr Martenskängorna... Höga, låga, svarta, vita, röd eller rosa... Ge fan i dom!!! Jag vägrar släppa min hyfsat korta/långa schysta kjolar, Jag vägrat släppa skottskrutiga, blommiga, randiga, rutiga strumpor... Jag tänker aldrig sluta röka, sluta pimpla vin, dejta på nätet, lyssna på hårdrock... Jag kan bara aldrig bli någon annan än mig själv... HA säger att han kan iaf inte göra något... Vi är ju så nära i ålder så vi kommer sitta i rummen brevid varandra... Ungjärpe!! Jag får väl drilla de andra... 2...

Fast iofs... Min morfar var gammal... När jag kom... Jag hejjade iaf på honom i hans krav på gammeltjoa, moppekörning och älgjakt... Och tantjakt... Och in i det sista såg jag till att han fick irra runt på landet=hans barndomshem....

Håll med om att det blir spännande med generationsväxlingen på "hemmet"...

Jag vågar nog, kanske tro!??! ;-)

Tänk... Romatikern, hårdrockaren och allt där mellan... På hemmet... Samtidigt!! Spännande!!!

Pok


Mallavillditavrenspänningsmekanikbralla

BloggRegistret.se
^

6 kommentarer:

Anonym sa...

Du får det där hemmet att låta helt ok, nu vet jag hur jag vill vara mot mina föräldrar när det blir dax för dom att placeras på hemmet...om dom nu vill?? Min pappa är från finska urskogarna så jag kan nästan svära på att han vägrar! Jag får ta hand om dom hemma istället... som dom tagit hand om mig när jag bodde hemma!

De e fn Malla o dina mamma o pappa är säkert jätteglada att dom har dig!

KRAM Nina

Anonym sa...

Låter inte som det är dags på långa vägar för dina föräldrar att intaga ett äldreboende.

Mummel sa...

En trimmad permobil ska han ha. Det ska jag, nämligen, även om risken finns att jag behöver den innan jag blir ett dugg gammal.

Men tänk... Att brassa på som fan med fordonet, maxtrimmad, det låter som om det skulle passa far din! Och permobiler har ju liksom motorcykelhandtag, mycket coolare än en vanlig eldriven rullis!

Pangbruden sa...

Jag har dealat,.. min faster tar hand om min biologiska farsa så tar jag hand om henne sen.. :-)

Majsanochmalla sa...

Annars kan vi väl sätta in alla gamla godingar på samma ställe.. Och turas om att joura.. Ninis pappa får en bastu, Karelsk stek och rotlådor.. Min mamma högklackat, en god bok, vin & cigg.. Pappa en blingblingad permobil.. grogg, glass och tårta..

Faster allt vad hon än önskar.. Ekots pappa likaså! Gud/run vad härligt att kunna fixa det så bra.. Gamlingarna i dag har det inte bra... Och det stör mig grymt mycket!

Pok

Mallavillförändravärldenbralla

ullrika sa...

emils fattighjon i all ära men dina päron känns snäppet tuffare!