måndag 8 september 2008

Joå.. Jag vill faktiskt..

Ha nytt fast jobb... Å söker satan..

År efter år har jag tagit på mig uppdrag som jag egentligen inte vill ha... Man måste ju försörja sig.. Allt för att kunna ge LT det bästa av det bästa. Och för att slippa ha ont i magen för att varken räcka till för barnen/arbetet.. Så har jag valt att ha det så fritt jag vill... Med arbete både kvällar/nätter och helger som följd.. Nu är allt runt min LT på plats.. Skola /Resurser, speciallister mm funkar finfint.. Så nu är det mammas tur..

Så då går jag på jobbsökarturer... Eller så här.. Jag söker allt som är i min bransch. För nu måste jag få upp mitt själförtroende.. Ni vet.. Gammal/småbarnsmorsa/eget många år/handikappat barn... Jag inser att jag kanske, utifrån det perspektivet är någon "gjuten anställd".. Jag kan förstå att arbetsgivaren kanske backar... Samtidigt, jag har inte haft en sjukdag sen 2003... Jag har aldrig VAB:at... Och jag är en jävel på att jobba så effektivt som möjligt... Och jag är verkligen van att hugga i när det behövs..

Men tror ni jag fixar att promota mig själv då? Näee.. Jag går runt som en annan idiot och är ödmjukt undrande om jag verkligen kan leva upp till arbetsgivarens önskningar och mål... Och när de frågar om jag vill ha jobbet... Börjar jag nästan "darra med underläppen"... Joaaånjae... Tror ni verkligen att lilla/dumma/okunniga jag klarar det? Så säger jag ju inte. Men jag känner så... LOT!

Innerst inne vet jag mina kvaliteter... Men det enda svar jag har på frågor är typ... - Jag vill helst av allt ha arbetskamrater... Någon att äta lunch med, någon att snacka skit med... Älta och mala problem med... För när man jobbar som jag gjort i många år... Så är man väldigt ensam, på sin arbetsplats... Det är trist, det är tråkigt och man stagnerar... Jag vill inte ha det tråkigt, jag vill inte sluta växa, som person eller som arbetstagare...

Nu ska jag strax på en 3:dje uttagning/intervjuv... Efter 2:dra intervjuven så frågade HH:n om jag var intresserad av tjänsten även om:

1, Jag inte behövde jobba heltid ( min önskan är eg att jobba 75 %)
2, Om jag hade problem med att börja kl 10,00 ( Perfa, ungarna börjar inte förrän 09,00)
3, Om jag kunde tänka mig tjänsteresor till USA någongång om året (Ojojoj... Vad jobbig.. Not!!! Jag har aldrig varit i USA)

Ja... Jag vet! Allt låter för bra för att vara sant.. Så jag tar på mig "Skalmandressen".. Går dit, gör mitt bästa.. Och om jag blir bortsorterad nu... Så får skalet skydda mig och mitt dåliga självförtroende... Å så söker jag vidare.. Mot drömjobbet.. Som snart kan vara vad som helst!

Pok

Mallahukarbralla

Ps... Här i Sthlm är kvinnor i min ålder inte vidare attraktiva på arbetsmarknaden... Har flertalet tjejkompisar som söker jobb efter jobb utan att ens bli kallade på intervjuv... Lite tröst i kråksången, även om jag önskar dem allt gott. Men iom dem så klarar jag av att inte ta det så personlig.. Ds..


BloggRegistret.se
^

17 kommentarer:

Anonym sa...

*håller tummen för jobbet* Det låter vekligen som en dröm att få jobba så:)
Vad har LT för handikapp/diagnos?
/Cissi

Majsanochmalla sa...

Tack snälla Cissi..

Min lilla T är ett barn med autismspektrastörning.. Å så ser hon lite illa, pratar lite illa å hör lite illa... Nu det senaste.. LT´s nya tänder kommer vridna 180 grader= tandställning... Lite kantstött kan man väl säga!? ;-)

Pok

Malla

Anonym sa...

Håller tummarna för jobbet och tycker du verkar vara en beundransvärd donna så de gör bort sig om de inte anställer dig ;) ha en bra dag du också!

för övrigt orkar jag inte argumentera med han fotografen för det skötte du så galant...

Majsanochmalla sa...

Tack för dina snälla ord Mattias!

Det värmer.. Du och Cissi fick upp mitt själförtroende några grader.. Så nu åker jag och sopar banan med konkurrenterna! ;-)

Fotografen ja... Det kändes dumt att argumentra på din blogg.. Och jag är glad att han inte kom in på min... Han hade liksom inget att tillföra... Alla är väl för offentlighetsprincipen.. Men det var väl inte den du/jag/andra ifrågasatte... Jaja.. Ha en bra dag med "smiling buddha! ;-)

Pok

MallablirgladbarajagserMaxensflinbralla

Anonym sa...

Får du det inte........
BAD for them!

MAssor med LYCKATILL tankar från Gävle

Monica sa...

håller tummarna hoppas verkligen det gick bra ;) annars får du käka lunch med mig lite då och då jag slutar 11,30 varje dag *kram * ;)

Anonym sa...

Oj, autismspektra är ju ett samlingsnamn för flera handikapp, måste vara kämpigt som ensamstående förälder, speciellt under de förhållande ni verkar leva under! Har LT fått dom insatser hon har möjlighet att få? ja även du kan ju få hjälp med bidrag och dyl..
Kämpa på!
/ Cissi

Anonym sa...

Go Malla Go!! Håller tummarna allt jag kan här

Anonym sa...

Tummar hålles även i T-byn.

Anonym sa...

Jag håller både tummar och tår för dig!
Den som får dig som medarbetare kan skatta sig lycklig!
Duktig, kompetent och lojal. En klippa och fantastisk smart arbetsmyra = Malla

pok

sofie sa...

Hoppas att det går eller gick vägen för dig att du fick jobbet.Kram

Majsanochmalla sa...

Gulliga, gulliga ni...*gråter en skvätt* på riktigt! Tack... Tack frän djupet av mitt hjärta...

Ojoj... Värmer gott!

Å vet ni... Det måste bero på era tum/tårhållningar.. På tors ska jag på den sista avgörande intevjuven.. Holy Moses!

POKPOKPOK

Mallarördbralla

Anonym sa...

Håller på dig! Dom vore ju korkade om dom inte anställde dig. Du förtjänar det. Självförtroende är bra men man kommer långt med ödmjukhet oxå.
Pok

Herr o fru Lundin sa...

Du grejar det här bruttan! Och OM omomom... inte de ser denna fantastiska, genomhärliga och ärliga brud med själförtroende (vicket underbart ord du kommit på!)så är det inte heller meningen att de ska få dej eller hur tjejen?!

Jag önskar dig megadunderåbrak lycka till å håller tummarna!

Kram

Pangbruden sa...

NU står du på dig och visar vem du är.. lägg räddMallan åt sidan! Pangstyrka kommer här POK

Majsanochmalla sa...

Gullisar!

Tackkramar

Mallatåriögonenbralla

Herr o fru Lundin sa...

Hur går det i frågan?! *nyfiken*

PoK