måndag 15 juni 2009

Min LT.. Henne kan det aldrig bli en riktig kvinna av..

Hon SPAR pengar.. Jo.. Jag sa... HON SPAR PENGAR!!!! Hon har helt enkelt.. SPARAT SIG LITE PENGAR!! Hur ska det gå? Så´na kvinnor som gör så har jag aldrig träffat förr..

Och det är inga småsummor, och det är all världens valuta. I en stor låda under sin säng. Och det märkliga är att alla valutorna är så´na som jag en gång haft i min plånbok... Väldigt mycket och stora DK-pengar..

Hmmm.. Var inte jag där på jobb för ett tag sen? Då när jag skulle redovisa utlägg mm, men aldrig fick ihop skiten.. Alltid hade jag för lite kvitton i förhållande till inväxlade pengar..

Var jag inte nyss i Eu-land?!?.. Samma sak här.. Inväxling/kvitton och restpengar stämde dåligt..

Norska kr finns också en del.. Pund, Yuan likaså...

Och det konstigaste av allt!! En svensk 2 krona från 47!?! Vem har hon lurat av den? Eller ännu värre.. Vems plånka har hon haft sina små fingrar i?

Hon är smart på många sätt LT.. Hon hajjar instinktivt att 2 kr kan ha ett högre värde än just 2 kr. Envis som en iller tvingar hon mig att kolla på nätet.

Malla: Jaja.. Vad står det på pengen då?

LT: V-Gulla 1947..

M: Va?!

LT: V-GULLA! 1947...

Malla.. Okej..*skrattar så tårarna rinner* V-Gulla, den lilla bögen.. Kulla - Gulla och V-Gulla.. Det hör ju varenda människa att den kungen hade något fuffens för sig..

Jag skrattar och LT är förnärmad för att jag missar att kolla olika valutavärden, pga av skrattanfall..

När jag skrattat färdigt och hon samlat ihop allt av värde, 2 knytnävar (LT-knytnävar) c:a 250 Skr. Kräver hon att jag ska skjutsa henne till Forex.. NU!!!

M: Aldrig i livet.. Det gör vi i morgon!

LT: Okej då!! *skitsur*, så stoppar hon dessa nävar med pengar i sina jeans.. Som sakta men säkert börjar glida ner av tyngden... Då blir det för mycket... Tom för en liten LT.. Allt brister och hon slänger sig handlöst på golvet och hulkar... "Mamma.. Jag ska barhaara sammhla på sedlar.. småpengar väger föhöör mycket"...

M: Mmmm... Sedlar är bättre.. Lättare.. I samma sekund jag säger det.. Inser jag att jag nog ska börja gömma plånkan... Något säger mig, att det annars kan sluta med växelkrig eller krig om vems sedlar det är som plötsligt befinner sig i LT´s rum... I en låda under hennes säng..

Jahaja.. Nu är sparkrisen över här.. Nu slåss de om något kortspel...

Borde inte även sommarlovslediga barn ligga nu?..

Pok

Mallajagharnärtenkapitalistvidminbarmbralla

BloggRegistret.se^

3 kommentarer:

sofie sa...

Är glad så länge deet gäller sedlar och små pengar, tänk när hon kommer på att det fins tusental fonder att köpa och spara på, och du ska in på internet och kolla. Kram

Monica sa...

hahaha jag ser byxorna faller hahaha *flåt LT!!


Du!! ge henne din plånbok istället så kanske hon kan dra in lite pengar till dig!

SEn kan du sätta in hennes "sparkapital"

pangis sa...

My kind of girl..bortsett från sparande då..

Underbara unge som alltid ger en ett leende på läpparna!