tisdag 17 mars 2009

Sjukdomar...

Kan fan i mig se ut på olika sätt..

Tex ungarna har varit snoriga och hostiga... Förkylning.. Helt enkelt!

Personer som skriver/säger man.. Istf jag, du, vi... Personlighetsstörningar? Ja men vad va fan... Hör de själva inte hur mesigt opersonligt det låter... -Man tycker/man gör/man ska..
Det heter väl för i helvete: - Jag tycker. Jag gör, Jag ska... Man låter ju som om man inte varken tycker det ena eller det andra eller vill stå för vad man säger, tycker, tänker... Imbicilt och personlighetsstört!

Å så har vi HYBRISFÖRÄLDRARNA... Värst sortens föräldrar.. Ni vet de där som sliter som djur.. För att förändra världen efter barnen istf att lära barnen hur livet ser ut... Stötte på en så´n i morse... Jävla käring! Vet inte om det finns någon diagnos på så´na.. Men något med "jag tror mitt barn är Gud/run" tror jag det heter...

Om jag är sur.. Äsch!.. Okej lite då..

I morse kom jag med kidsen till skolan.. De har varit sjuka sen i torsdags.

När LT ska lämnas i kön till klassrummet kommer "Guds" mamma (kärringen vet inte ens att det ÄR JAG SOM ÄR RIKTIGA HELIGE ANDENS MAMMA) fram och sträcker fram en lista som hon vill att jag ska skriva på...

M: Vad är det här för något?

GM: Jo vi har bestämt att vi vill behålla Mrs B (LT´s lärare) även nästa läsår... Så nu ska alla föräldrar skriva på den här listan så vi kan lämna den till rektorn..

M: Varför det? *LT sliter i mig och vill säga hej då*..

GM: Jo men hon är ju så bra... Och har så´n pli på ungarna! Lär dem så mycket..

M: Jo... Hon är jättebra, men det tycker jag att nästa lärare de får är också... Så jag hoppar att skriva på. Dessutom gillar jag vårat "byta lärare varje år" system. Ungarna får bra och olika uppfattningar om hur människor fungerar... Social studies.. Du vet....

Så ägnar jag mig åt LT.. Läraren kommer ut ur klassrummet och tar emot motvillig LT. Kan vara så ibland när LT varit borta, några dagar.. Vi hejjar och pratar om förkylda barn.. Då kommer fanstyget som tror att hon är morsornas morsa och säger till läraren, pekandes på mig:
- Hon vägrar skriva på!! Skitsurt!

Läraren som verkligen är en toppensnäcka på alla sätt och vis såg förvånad ut... Och jag kände mig som en jävla bov.. Som om jag inte uppskattade allt samarbete vi haft i snart 1 år... Sen börja lektionen... Bajbaj!

Då tände jag till rejält! Fick tag i en pappa som jag gillar och har respekt för och fråga vad det var frågan om.. Och om han hade sajnat.. Joråå... Det hade han. Han hade blivit påhoppad i går och tyckte väl att det lät bra.. Jaha.. Sa jag.. Men är det rimligt att vi föräldrar lägger oss i ett fungerande skolsystem?

Till saken hör att våra gullungar får en toppenlärare nästa år.. En lärare som har alla Mrs B kvaliteter, samt en förmåga att belöna ungarna på ett sätt de kommer ihåg resten av skoltiden. LT som har sett hur ST haft det i hennes klass längtar till Mrs P´s klass.. Vad säger ni om skattjakter, GrönaLundbesök, Lazerdome, Varm choklad med mashmallows en fredagseftermiddag?.. Jo.. Jag vet.. Barnen är i skolan för att lära sig.. Det gör de också.. Till julen i 3:an har de uppnått 3:ans läroplan och börjar nosa på 4:an och arbeta med var och ens svagheter.. Annorlunda ja visst! Men ST och hennes kompisar avgudade Ms P.. Att hon dessutom är gammal punkare uppvuxen i London, gör inte hennes ballfaktor sämre.. Och som sagt... Jag gillar vårt system att byta lärare varje år... Livet är ingen "lång, lugn flod".. Livet innebär massor av möten, massor av anpassningar och massor av olikheter hos människor. Det här är en bra början för våra barn. Dessutom.. Det här systemet har de alltid haft.. Nu ska några hysteriska morsor börja ändra på det.. Tack men fuck nej tack!

Rektorn fick en skrapa han med... eller jag sa till honom att jag förutsatte att de i god tid informerade oss föräldrar om de skulle ändra på byta lärarfrekvensen. Hahha.. sa han.. Vågar jag något annat? Blink, blink!.. Blink, blink .. - Näe.. Sa jag...

Sen prata vi en stund till vettiga pappan och jag.. Då kom jag på att när ST hade Mrs B för 2 år sedan så var det listor i omlopp, då också.. Men då var det för att Mrs B var för sträng... Extra föräldrarmöte anordnades och "barikadliknande" uppträdande från vissa föräldrar.. Mrs B skulle bara bort! Då sa jag bara... Skärp er.. Era ungar är ju odrägligt bortskämda och behöver bara mer stöd hemmifrån i läxor och lite regler... Då kom jag på en 3:dje sak...

Att, dessa föräldrars gemensamma nämnare har varit, skitosäkra i sin föräldraroll, ganska svagbegåvade barn.. Och föräldrarna som inte kan släppa taget om barnen... De ska ta me fan sitta med i klassrummet hela skoldagen.. Men ser dom själva inte mönstret?!? Har de inget förtroende för sina egna barns förmåga? Och hur intresserade tror de att jag egentligen är av att de sitter med jämt och ständigt och stör lektionerna, skriver listor eller ska lägga sig i allt? Min unge går också i klassen... Jag är tacksam att jag inte måste ta ansvar för skolans policy.. Regelverk eller annat.. Jag är ju fan inte pedagog.. Inte listkärringarna heller.. Hur svårt är det att ha tillit till de som är pedagoger? Hur svårt som helst tydligen...

Fan jag blir galen på så´nt här... Jag varken pallar eller tycker att det är min sak.. Men ändå.. Nu måste jag ha möte med Mrs B.. Kändes ju hur dumt som helst efter vårat 1 000% braiga samarbete runt LT inte få förklara att LT är mogen att gå vidare i livet.. Hennes mamma också.. Inget personligt eller något missnöje... Bara dags att gå vidare i livet... För en LT.. Som längtar järnet efter att få gå på Grönan med Ms P

Pok


MallavisstskaLTgåiMsPsklassbralla


BloggRegistret.se
^

12 kommentarer:

Anonym sa...

Du har verkligen en vettig poäng!

Suzie sa...

Tänk om alla vore så kloka som du.... du skulle jag inte behöva jobba så mycket.
Det vissa föräldrar missar är att vår skyldighet som föräldrar bl.a. är att hjälpa våra barn att bli så pass trygga i sig själva att de står pall trots att det blåser runt omkring. Men vissa föräldrar missar fokus och försöker skapa en omvärld fri från väggupp och stormar.
Du beskriver det så klokt att jag blir alldeles matt. Jag tror jag måste läsa igen.

P.S. Tack för recepten de verkar jättesmarriga. Vågde dock inte använda Mr Italiano som försökskanin. Men ska absolut testa inom en snar framtid.

Systerdyster sa...

Klok reflektion.
Tack för din medverkan i debatten inne på Daddy´s blogg. Jag är attans impad av din ork. Har själv försökt någon gång men vikt ner mig illa kvickt. Väderkvarnar!
POK

Anonym sa...

Du är klok som få.
Jag blir alldeles matt när jag läser. Det var nog inte så illa för mina barn att växa upp i liten håla och gå i kommunal skola. Faktiskt.

Mummel sa...

Alldeles, alldeles underbart...

Stå på dej.
Själv orkar jag inte ens titta på idioter till curlingföräldrar längre, och jag är över 40, så jag både säger och gör som jag vill nuförtiden - i ungens skola, alltså...

Därtill vänder jag mej alltid till den person det berör, eller högsta ort!

Har uppgraderat från bitch till klimakteriehäxa, nämligen!

Anonym sa...

du gjorde helt rätt som inte skrev på, det är väl en mänsklig rättighet att inte behöva göra som någon i stora massan anser. De som vill ha kvar lärare...visst fixa listor men ni andra.. ni gör som ni vill. Inte behöver du förklara dig heller inte för någon. Till syvende och sist så kan vi föräldrar aldrig bestämma något i skolvärlden.. Det är rektors och nämndens sak att göra.. och tycka.. ja det gör vi som vi vill..

Kärlek, cred och repekt my dear

ullrika sa...

du vet att jag (alltid) är på din sida Mallan. men här måste jag försynt försvara kordade morsan med en undring: kan det inte bara vara så att vissa människor har svårt att se skillnad på omtanke och misstanke? hon menar väl inget illa, varken för sin egen unge, för andras eller för fröken B - det blir bara helt fel. fast hon menar väl. eller? förstår du hur jag tänker? lite? snälla! för jag är inte knäpp... väl?

krams!

ullrika sa...

eventuellt kan nån ha råkat stava 'korkade' med för många "d". det är inte helt korrekt.

för övrigt håller jag fetmed. skriv jag. man är för mesar.
:)

Majsanochmalla sa...

Ullisgullisen..

Du har en clou... Klart att mammorna ser till sina egna barns bästa.. Det vet jag att de gör. Därför kan jag heller inte vara arg på dem någon längre tid. Ingen lista påskriven. Det här går utanför vårt föräldraransvar. Beslutar skolan sig för att ändra systemet öh får man bara gilla läget.

Låtsas som om jag aldrig sagt det som kommer ur mitt tangentbord nu... Jag försöker "gå in i alla situationer" med nya ögon.. Men jag har ändå bargaget med "alltid samma föräldrar som gör så´na här aktioner. Får bryta regeler eller ställa krav för egen räkning.. De ser liksom inte inser att vi är ett kollektiv. Och jag vill inte vara så´n men jag tappar mer och mer tålamod med så´nt.

Sen en annan viktig sak, i kollektivet så måste man se individen. Individens behov. Min lT är ju inte direkt "main stream". Men det är en betydlig skillnad på det och att kräva att andra skall förändra hela systemet efter LT. Om det krävs så kan nog inte min dotter tillgodose sig just det vår skola står för.

Det är en intressant mänsklig bulldeg som jäser på skolan nu. Jag betraktar och argumenterar. Snälla "pappan" i klassen blev helt förtvivlad när han fattade mina argument och innebörden av förändringen.. Och vad ungarne faktiskt skulle gå miste om... Han har pratat med läraren, rektorn och är på väg upp till styrelsen... Det var ju inte direkt meningen.. Men ändå! ;-) Det är kul med lite "röra runt i grytan"..

Fortsättning följer!

Pok

Malladiskusionslystenbralla

Majsanochmalla sa...

Hahhah... Ullisen...

Vi har helt enkelt en "bad spellingday"..


Pok

Mallaskaskärpamigbralla

ullrika sa...

rörda grytor aj lajk! och jag tycker du är klok som inte skriver på nåt du inte tycker.

ska bli spännande att följa den här såpan :)

ps. hihi! nu har jag stavat rätt överallt va?

Majsanochmalla sa...

E ni fulla brudar..?????

Majsannykterpajsan