tisdag 21 april 2009

Ambassadörer.... Och annat löst folk..

Nu har ju inte jag sett mer än några fragment ur någon tv-serie om någon ambassadör.. Men det räckte gott. Tjocksmock säger jag bara... Fläskotlettfrisyr och sliskit leende.. Bläk! Psykopatvarning..

Sen har jag ju hört talas om Svenska ambassaden i Thailands beteende under tsunamikatastrofen... Fanns visst mycket, övrigt att önska där... Då vet jag att jag tänkte.. Vad ska man ha ambassader för. Är inte det lite passé liksom? Världen är ju inte så stor idag, som när begreppet ambassadör infördes.. På stenåldern, eller när det nu var, kan ha varit på 60-talet också... Utgår man från LT´s världbild så är 60-talet och stenåldern detsamma... Eller.. Det har hon ju inte sagt. Men hon tror att jag, hennes mamma levde på stenåldern..

Hur som helst... Läste Aftonbladet när jag hämtade bilen idag... Jag bröt ihop.. Thors mamma har fått träffa sin son en timme. Sen fick hon inte ha honom mer... Varenda en som hållit en älskad 1-åring i famnen kan känna mammans ångest och smärta.. Och sen ska ungen lämnas ensam på ett barnhem.. Vad i helvete är det frågan om? Var är ambassadören någonstans?

Är det inte ett minimikrav att ambassadören med hjälp av Carl Bildt visar sin goda erfarenhet av diplomatiska åtgärder? Eller vad pröjsar vi dem för? För de ska fläska runt med snygga brudar? Knappast! Inte jag iaf... För mig räcker det gott om de agerar snabbt och utan att fråga vid katastrofsituationer, som tsunamin. Eller att de lägger högsta prioritet när svenska medborgare förs bort under kidnappningsliknande former. Så som skett med lille Thor. VAR någonstans har Svenska UD varit i detta fall? Om de arbetar "under cover".. Så fine.. Men det får ju var måtta på "under covrandet"... Mamma har ju, om jag förstått det rätt, inte märkt något.

När jag läser på UDs hemsida står det bla:

Stor vikt läggs vid att sköta de konsulära frågorna, det vill säga hjälp till svenska medborgare i utlandet som till exempel blivit utsatta för brott eller förlorat sina pass. Migrationsfrågor är också en viktig arbetsuppgift för utlandsmyndigheterna. Här handlar det om att utfärda viseringar samt uppehålls- och arbetstillstånd för utländska medborgare som vill besöka eller arbeta i Sverige.

Mamman känner sig ensam, fattig och utlämnad till pappans advokat samt Guatemalas domstolar. Inte konstigt... Som sagt.. Vem kan undgå att hjärtinerligt känna henns förtvivlan? Ska väl vara svenska konsulatet i Guatemala då... Med konsultinnan Ewa Werner Dahlin i spetsen. Varför gör de inget?

Varför har inte mamman ambassadpersonal runt sig vid alla möten eller förhandlingar? Här kan jag inte låta bli att undra vilka big bizznizz ambassaden ägnar sig åt i Guatemala... Som gör att kärringen är så upptagen att en kidnappning av svensk medborgare bara "går henne" förbi.

I sydamerika i allmännhet och i Guatemala i synnerhet, begås brott hela tiden. Det är så det blir i fattigdom och elände...Det begås brott mot mänskliga rättigheter dagligen. Situationen på barnhemmen är så speciell att Sverige, på eget intiativ avslutat alla adoptioner därifrån. För barn kan vara både stulna och sålda. På ett så´nt ställe befinner sig en svensk medborgare!?!? Ambassaden gör ingenting!??!

Det är igenting annat än skandal hur de agerar, eller rättare sagt inte agerar... Kan det vara möjligt att det får gå till så här? Skiter de bara i svenska medborgares situationer så länge det inte handlar om massmedial uppmärksamhet? Näe... Dessvärre tror jag bara att deras förmåga att inse vilka de representerar och ska "finnas till för"... Är förlagt till "big bizznizz"... Det är en skam... Och en fullständig katastrof för den enskilde som drabbas av deras ointresse och okompetens... Det gör mig mejniak..

Jag tror jag ska maila både Calle.. Och Ewa.. Ja det gör jag, ta mig fan.. Gör det ni också!

Pok

Mallaläggnerambassadörfilosofinbralla7 kommentarer:

sofie sa...

Jag hoppas ändå att pengarna gick till Thor fast det stod på sms:arana att dom inte gjorde det.jag kan skicka ett så får du se om jag har missuppfattat dom.Det var därför jag blev lite ledsen för det var dom jag ville hjälpa o inget annat.Kram

Maria sa...

Kan bara hålla med dig!! Har Monica informerat dig om vad som händer på jobbet förresten?

Garbo sa...

Bra rytet Malla!
man blir riktigt äcklad av ambasadörernas flaschande,såg oxå bara ett avsnitt o han var vidrig säkert samma tjocka självgoda pösmunk som du såg.
Ja kära nån,lilla Thor o hans mamma varför gör dom ingenting för???

Är skeptisk till sms bidraget så jag bidrar inte där,sen får vi se längre fram vad för hjälp hon kan tvingas behöva,det finns så många fula rävar där ute som drar nytta av andras olycka.

Pangbruden sa...

Jag kanske kan pigga upp dig lite med att det senaste jag hört om ambassader är att man ska lägga ner ett flertal.. Det blir för dyrt att ha dom..

Vänta ska du se.. Mia får hem sin son.. Inga svenska politker eller ambassader vågar sitta och rulla tummarna när mediadrevet går.. Tur det!

Hur mår knäet?

POK

Majsanochmalla sa...

Gullisar där ute.. Tillsammans är man faktisk starka..

Knäet ja.. Herre min Je.. Fotbollsstort.. Ska till doktorn i em.. Kan inte gå utan kryckor?!? And I really hate this! *suckar* Inte min grej att inte få hjula fram!

Pok

Mallatackförattnifinnsbralla

Anonym sa...

Bra skrivet som alltid min malla bralla....håller med pangaren, han är hemma hos sin mamma snart..
Kramisar Majsan

Unknown sa...

Som en av MammaDetektiverna så kan jag säja att varenda öre av SMS-pengarna kommer redovisas och läggas upp på www.thorwang.wordpress.com senast fredag

Och de sätts raka vägen in på mias konto


Tack Malla och Majsan