lördag 18 april 2009

Blir så förbannad

Överprövning mot nedläggning av Sophie Lohedens våldtäktsman!!!

Insamlingen har 7755 Underskrifter!

Överprövning

Åklagare Erik Schreiber, Jönköping
Brottsoffer: Sophie Lohede
Målnr: ?

Åklargaren har beslutat att lägga ner åtalet mot Sophie Lohedes våldtäcksman.Med den här namninsamnlingen begär VI en överprövning av åklagarens beslut.
Och detta pga1.

Sophie Lohede är ett offer, som han grovt våldtog flera gånger, och hon valde att ta sitt liv i sviterna av detta, samma dag som hon skulle vittna.

3. Andra våldtäktsmän, har blivit dömda, trots att offret dött i sviterna av våldtäkten.

4. Hon var enligt uppgift fjorton år, när hon våldtogs. Hon var ett barn. Åklagarens beslut signalerar, att det är okej, så länge inte offret orkar vittna eller dör innan rättegången. Det får inte ske.

5. En förundersökning läggs ned om den inte anses ge resultat (RB 23:4, 23:4a). Skäl till nedläggning kan vara om man finner att inget brott begåtts, om ingen misstänkt hittas eller den misstänkte är oskyldig. Även bristande bevisning är skäl till nedläggning, dvs. om åklagaren inte anser att bevisningen är tillräcklig för domstolsprövning.

6. Här finns bevis, även om offret är avliden.

7. Om förundersökningen inte läggs ned, skall åklagaren fatta beslut om att åtal skall väckas (RB 23:20). För åklagaren gäller, med vissa undantag, en åtalsplikt, dvs. en skyldighet att väcka åtal om han/hon finner att det föreligger förutsättningar för en fällande dom. Om bevisen kommer att räcka för en fällande dom föreligger tillräckliga skäl för åtal.

8. Bevisen räcker. Det råder väl inga tvivel om det. Sophies död får inte gå obemärkt förbi. Om inte överprövningen går igenom då måste lagarna ändras.
Jag kommer hänvisa till namnisamlingen, när jag väl skickar den till tingsrätten.

LÅT FOLKET TALA FÖR EN GÅNGS SKULL!

http://www.sr.se/jonkoping/nyheter/artikel.asp?artikel=2759933

Youtube klipp: Till minne av Sophie Lohede
Sriv ditt namn här

Länken är kopierad från Namninsamlingen!

Majsan

3 kommentarer:

sofie sa...

Jag har skrivit under.Kram

Majsanochmalla sa...

Bra där miss sofie...

Garbo sa...

Har skrivit under o skickat vidare...