torsdag 14 januari 2010

Ditt & datt..

Jamen Majsan..

Vår valp käkar allt.. Säker lite kattskit också om tillfälle ges. Och han har inte ens pms att skylla på. Riktigt festligt och trevligt tycker han det blir när vi åker och hälsar på hästarna. Mums.. Hästbajs! Tycks han tänka.. Och jag tänker att han aldrig mer får slicka mig i fejjan.. Och att "det som inte dödar härdar".. Bläk!

Alltså.. Nu har jag "pratat" barnuppfostran med andra bloggisar under några dagar... Ämnet har mest hållit sig till "straff eller inte" när ungarna gör bus.

Jag . Är en mamma som straffar. Fan jag skulle bli galen om de tjuvrökte, smygsöp och härjade när de var 13 - 16 år. Utegångsförbud, indragen månadspeng, datorförbud, you name it.. Skulle inte vara mig främmande.

Och jag är helt medveten om hur hårt det låter. Precis så hård är jag när det krävs. När inte ungarna håller sig till de regler jag satt upp.

Men.. För det finns ju alltid ett men... I min familj så gör vi upp reglerna tillsammans. Iofs så har jag "förkörsrätt" i frågor som gäller allvarliga saker. Så som rökning, alkohol, sno av andra, användande av datorer, vilka man får adda eller inte, och droger. Men det finns många andra saker som barnen har förkörsrätt till.

Jag bråkar aldrig om de vill färga håret, klippa sig själva, handla fula kläder, pierca sig, tatuera sig, åka utomlands med kompisar, smaka alkohol hemma (åldern på ungarna är av viss betydelse här).. Jag har aldrig haft speciella hemkomsttider, vi dealar utifrån vad som ska göras. Jag är alltid pratbar. Och jag är i mångt och mycket en mes när det gäller ovanstående saker. Fast jag kan inte bli så upprörd över tonårsideér. Och jag vet att det går över.

Lite kanske mitt måtto har varit att det som inte ger livslånga men är väl inte så farligt.

Lite punkhår, piercing i naveln, mode, mm går ju över, eller så inte. Men då får det vara så. Det tycker jag ändå är ganska harmlöst. Tom lite gulligt. Lite frigörelse måste man ju tillåta.

Det är när mina barn inte håller sig till reglerna som jag blir satans förbannad. Rökning blir jag direkt provocerad av. No way att mina älsklingar får hålla på med så´n skit. Jag skulle nog bli riktigt mejniac. Om det kom fram. Inte ett ruttet öre skulle de få på månader. Utegångsförbud!? YES! Datorförbud.. You bet!

När jag själv läser mina inlägg hos de andra bloggarna så kan man nog lätt få för sig att jag är "morsan from hell"... Och det är helt rätt tolkat.. Om ungarna inte håller sig borta från olagliga saker när jag är den som ska ta ansvar för dem. När de fyllt 18 kan de supa/röka/stjäla och härja bäst de vill. Eller så här.. De kan.. Men iaf min äldsta har varit klok/mogen nog att inte välja den vägen. Det är jag glad, tacksam och stolt över.

Om mina yngsta väljer den vägen som 18-åringar, så kommer jag låsa in dem iaf.. Kärleken till barnen tar inte slut bara för de blir 18... Åhnä.. Jag kommer "jaga dem" med blåslampa tills de hajjar att livet är för värdefullt för att de ska "strula bort det"..

Eller tänker jag fel?

Pok

Mallaskatillhundöppnaförskolannubralla


BloggRegistret.se
^

7 kommentarer:

Anonym sa...

Håller med dig! Det är bra att prata, det gör vi här hela tiden och sätter regler m.m. tillsammans! Jag vet att du är en toppenmamma till alla dina barn!! Tur att vi alla tycker olika och tänker och att vi kan ta till oss av varandra och lyssna. Det jag menade om pajkastning var mellan dig och Vea. Jag tyckte att ni båda hade åsikter som ni står för och det är bra! En del männsikor tycker olika helt enkelt. Jag tycker att du är en klok kvinna med sunda åsikter och det hoppas jag att du vet. Sen är vi ju alla mer eller mindre kloka och har åsikter och jag käner att jag vill ta till mig dom bra delarna av alla. / Maria

Anonym sa...

Tack Maria!

Pok

Mallabestämdbralla

Anonym sa...

RÅTTINGEN...säger jag bara om dom inte följer reglarna...Majsanråttpajsarn

Pangbruden sa...

Honey.. Om du är morsan från Hell..Vart kommer då jag ifrån;-) POK

Monica sa...

hahaha jag vet hur du är ja!! Hade det inte varit för dig hade inte kommandoran fått pierca sig ;o


Och kommer du i´håg vad hon sa veckan innan Makedonien??
Malla var det du som bestämde att jag skulle få åka hahahaha!!
Men då hade du inte sagt ett pip haha

Anonym sa...

Hahha.. Monica.. Men jag tror inte Kommandoran tror atr jag bestämmer, jag tror hon trodde jag övertalat dig.. Men nu hade jag ju inte sagt ett pip..

Äsch.. Lite håltagning gör dem ingenting! Inte lite utlandsresa med pappan heller... Jajja.. Du vet vad jag menar!

Pok

Mallahäsatillkommandoranbralla

ullrika sa...

fel? hur skulle det kunna vara fel? jag tänker precis som du, och min ena unge är bara precis över två år medan den andra inte ens är född än (fast snart hoppas jag ;)

klokbralla har jag kallat dig förr, och gör gärna hur många gånger som helst darling! du är min förebild på många vis. så hejja dig! att du lyckats perfekt med första ungen bådar gott för de nästföljande? väl?

krams i mängd!