onsdag 20 januari 2010

Eksjos mi..


Jag trodde att hundliv var något som gjorde folk glada och lyckliga..

Jamen tjena!

Jag har väl aldrig träffat på så många puckon i hela mitt liv... Aggressiva, vet allting bäst och tycker alla andra hundar är värdo och ouppfostrade..

Jag erkänner, direkt.. Valpen är inte så väluppfostrad än. Men vi jobbar på det.. Va fan.. Han är 5 månader! Han kan sitta, ligga, "give me five". Och kommer, för det allra mesta på kommando. Eller inte! ;-)

Ja.. Jag är en så´n som har valpen lös.. Jag fattar inte annars hur jag ska få honom att komma på kommando.... Kanske är jag korkad, men hur lär man honom det annars.?!? Dra i kopplet eller skrika och gapa.. Gärna kryddat med lite svordomar? Som massor av hundägare gör.. Det låter för jävligt. Och inte ser jag att deras hundar verkar lydigare än min vovve, iaf.. Inte gladare
heller, för den delen... Och hundägarne ser definitivt helt galna ut. Ingen hundlycka där inte..

Och när de inte har pli på sin hund så börjar de vråla på sin hund.. När det inte funkar, vrålar de på valpen.. Och när det, inte heller funkar så vraålar de på mig.. Jamenjahaja.. Så bra då.. Eller inte..

Å i hundgården ska det fixas och trixsas så alla hundar blir helt förvirrade... Ja men va fan.. Har inte alla hundar i alla tider fixat nosande, rangordning mm, själva? Min valp verkar då inte behöva så´na lektioner av mig iaf. Jag går ju själv runt och spanar på hur de andra hundägarna gör. Jag måste ju också lära mig. Och jag blir bara mer och mer förvirrad. Hundarna är hur "klockrena" som helst. Mattarna & hussarna?!?! Jag vad säger man? Jag tror de behöver gå på kurs.. Riktig kurs... De behöver fan i mig uppfostras i sunt förnuft och samvaro med andra av sin egna sort... Det är min bestämda uppfattning.. Då´rå..


Pok


Mallaslutabehandlahundarnasommänniskorbralla
BloggRegistret.se
^

3 kommentarer:

Anonym sa...

Helt rätt Malla, hundägare är fan inte kloka i huvudet, inte alla men ändå.
Min skittik går ju alltid lös och har alltid gjort, tänker inte sätta snöre på na bara för att folk inte har vett.
Som sagt hundar har ung. 600 signaler och vi kan vara lyckliga om vi kan tolka några stycken...som sagt dom klarar det där själva...

Och jag erkänner att när folk är otrevliga och hoppar på mig om att jag ska ha snöre på min väldressade jycke då slår det slint....då har jag en vokabulär som inte går av för hackor...dom kan dra åt helvete....sen står dom där och rycker i sina kopplade doggar, eom sakanr allt vad vett o etikett heter...för det har husse o matte lärt dom, eller inte tagit ur dom.

Ett dummhuvud här ute hos mig kan följa efter mig med sin äckliga pittbull och gapa och skrika...den jävla hunden går till anfall mot min tik...den är en hane...Till sist när jag lacka, då hade gubbfan varit på mig om hunden säkert 10 gånger...då sprang jag fram till iditoten o skrek han rätt i ansiktet....Gör för fan en polisanmälan på mig då ditt jävla arsle eller håll käft.....och han hade sånt sjå att hålla i sin hund för att den inte skulle attakera mig...hade varit ett sant nöje om den bitit...då hade den sovit nu..hatar sånna äckliga hundar och mattar/hussar..

Fan blev jag påmind om den där jävla dåren nu rå, jag ska ju hålla mig lugn...

Majsanhatarpittarpajsarn

sofie sa...

I stället för hund dressyr kurs kanske borde hundaran ska ffa en matte och husse dressyr kurs så att dom lär sig hur dom ska hanskas med sina hundar. :-) Kram på dig.

sofie sa...

Skaffa ska det stå