torsdag 28 januari 2010

Dagens vinst och nitlott..

....å fina människor runt omkring mig.

Vad är viktigaste att ha när man är ensamstående med 2 monster....förutom löshår, långa naglar, dyra kläder....jo mat är jätte viktigt....men ack så dyrt och tråkigt.

I dag ringde min gode vän som är chef i en matvarubutik...siissiivvvaaaann heter hon...

Fan Majsan vi håller på att tömma frysarna här på jobbet o min chef tyckte att du kunde komma hit och hämta lite mat...för han vet ju hur det är med ekonomin för single moms...

Gulle säger jag bara....jag sviccccade förbi affären och fick 2 banankartonger fulla med: Kött/kycklig/fisk/korvar/ostar/pyttipannor osv.....Sen fick jag Paulins brödmixar så nu ska det bakas bra bröd till ungarna....själv e jag på diet.
Och så fick jag 6 stycken superfina sånna där chutnysar eller vad det heter...ser smarriga ut iaf.

En hel pappkasse med ekologiska äpplen och apelsiner...blir goda smoothisar i veckan..

Så nu är det knök fullt, i båda mina frysar med mat och jag och barnen har precis gjort matlista för nästa vecka....

Måndag: Broccolimos med fläskfilé och gräddsås och grönsaker.
Tisdag: Fiskpinnar, potatis och remouladsås och grönsaker.
Onsdag: Kyckling, ris och beasås och grönsaker.
Torsdag: Spagetti carbonara med broccoi o sparris.
Fredag: Resturang har vi råd att gå på då när vi ätit gratis hela veckan...


Nu till veckan nitlott:

Skolsyster ringde mig idag och berättade att lilla Junior inte växer och går upp i vikt som han ska....lite oroväckande då han oxå är nedstämd...

Vi kom fram till att han för det första inte ätit som han ska, hoppar ofta skolmaten då den är inte så god.

Sen kom vi fram till att han har oroat sig för mig då jag råkade ut för en olycka för några månader sedan....så han har ju varit orolig att jag skulle bli sjukare eller rentav dö....och så tänker man efter att vad man kraxat ur sig:

-Hjälp mamma nu för jag mår inte så bra nu när jag är sjuk....hua, man blir ju mörkrädd för sig själv.

Hade jag varit Lapplisa nu så hade jag bötfällt mig själv...big time!
Fast det är väl tur att man inte är Lapplisa för det skulle man ju inte ha råd me....

Så lilla killen har ju varit orolig för mig....men nu har vi pratat och jag har talat om att den här gamla haggan till mamma blir frisk snart...och då ler han...

Så nu har han 1 månad på sig att växa och gå upp i vikt, om inte så startas en utredning....kanske är han allergisk eller så..

Och skolsyster tyckte vi skulle ta kontakt med bupp eller nupp eller vad det heter..

Sen vet ju jag sen gammalt att min lilla kille har sviter sen skillsmässan...sånt som han inte prata så mycket om, bara med en fröken på fritids som han tyr sig till....och så blir mamma sjuk mitt i allt...då kan man ju inte bli annat än rädd, så liten han är.
Och nu är han i en väldigt känslig ålder, 9 års kris tror jag skolsyster kallade det, mycket funderingar, döden, existens osv...

Sen ska jag villigt erkänna att när man inte är på topp så kommer barnen i kläm och det är precis vad som hänt i min lilla familj, barnens behov har åsidosatts då jag som sagt inte har haft alla hästar i stallet....det är inte alltid som hjärnkontoret hajjar vad som är vad och varför...men snart så...

Så nu innan vi somnar så dansar vi längd och vikt dansen för junior....kanske ni kära bloggare kan ta några steg ni med...för min lilla son!

Majsanmammatillsjagblir100pajsarn

BloggRegistret.se^

6 kommentarer:

Majsanochmalla sa...

*Dansar som fan*

Har ju en sammalika här hemma. 23 kg o 126 lång. Henne behöver man iofs inte mata direkt. Hon gluffsar i sig allt hela tiden!

Vet du.. Jag har skickat med matlådor till mina barn ibland. När skolmaten är så dålig så de inte käkar (de är inte ett dugg kräsna). Då är det viktigaste att de iaf får något att äta.

LT har också alltid fått eget mellis. Jag köper Youghurt, bönor och linser mm. Så det käkar hon när de andra käkar sånt hon inte gillar. Personalen tycker det är bra. Funkar finfint.

Lilla goa Junior. Lider med er båda! Vart tog den stolta pappan vägen? Borde inte han finnas där för honom nu?

Pok

Malladetblirbrabralla!

pangis sa...

Dansar massor här!! Se till att han äter och skicka med en banan el liknande till skolan ifall skolmaten inte är god.. och.. oroa dig inte.. Han kan vara ett sånt där barn som växer etappvis..Står still långa perioder och sen swish..drar i väg 10 cm på en kvart..

Kram

Majsanochmalla sa...

Goa er...ja han ska få matlåda....fast man får inte för skolan,,men jag har väl inte brytt mig förut...kram

Majsanochmalla sa...

Man får inte för skolan?

Skit i dom!

I höst börjar han ju på ny skola. Där har de Europas bästa skolmatsal. De har fått pris för det! Så det så!

Pok

Mallabarnenförstbralla

Majsanochmalla sa...

Ja jag har inga problem att skita i skolan...men jag ska ta ett snack med rektorn i dag...han ska få höra ett o annat...
Vi är ju två uppkäfftiga mammaor som bråkat om skolmaten...och nu har barnen fått lite variation på salladsbordet...tänk att innan hade dom inte fått annat än kål o rivna morötter...d e skrattretande..

ullrika sa...

jag dansar för fullt för lillen nu!! bra för egen vikt också upptäckte jag...

håller tummarna.