söndag 8 juni 2008

Transportburar...

I går morse när jag röjde ungarnas rum.... Så hitta jag en hel samling med tändsticksaskar hos "LillaT". Iof sig tomma. Men det känns inget bra att se tändsticksaskar i barnkammare. Så är det bara.

Jag tjuvslängde 4 säckar skit... Men när det kom till tändsticksaskarna var jag ambivalent... "LT" brukar producera en hel del och att vilja använda fiffiga små askar verkade ju i sig inte så konstigt. Iaf inte om man har en unge som "LT"! Så askarna fick vara kvar.

På kvällen när vi kom hem från Majsan. Med Junior, H och deras marsvin i transportbur (för deras marsvin kunde ju inte vara hemma själva. Marsvinen ville minsann också sova borta ibland. Och marsvin behöver också semester...) i extrabonus... Framstod det plötsligt helt klart för "LT" och Junior vad som saknades här i världen: Transportburar för insekter!!!

Kom nu inte och säga att ni aldrig behövt en så´n... För det svarade "LT", mig att: Om man aldrig sett/haft en så´n... Kan man ju heller aldrig veta att man behöver en" Så det så!

Sen klippt och klistrade de i hela rummet... Som jag nyss sanerat! :-(

1, De dekorerade med blommor. (man måste ju lura in getingarna på något sätt).
2, De tejpade ett band tvärs över asken. Man måste ju ha något att hålla i när man transporterade småkrypen.
3, De borrade hål så krypen skulle få luft..

Voilá... En transportbur för insekter!

Sen gav de sig ut i skogen på jakt. Hitta en igelkottebejbi... Och bestämde sig för att tillverka transportburar för igelkottar av skokartonger nästa gång... Och om inte jag sagt blankt NEJ! så hade vi i dagsläget haft 1 kanin, 2 marsvin, 1 igelkott och 5 olika insekter i "insektstransportburar" här över natten!... Nu har vi allt, minus igelkotten... Man får va glad för det lilla!?! Typ!??!..

I går kväll når "LT" & Junior låg och pratade i sängen... Överhörde jag hur de planerade att tillverka en transportbur för rådjur... De var helt överens om att det måste vara något på hjul... Rådjur måste ju väga minst 2,5 kg... Eller 250 000 kg... "Röda Raketen "var för liten... Men Majsans "monsterbil"... Var kanonbra. Den kanske de skulle kunna få in en älg, i till och med! "LT" som har sett en bil med fin inklädnad av plastgräs hade planen klar direkt! Klister på bilen, sen massor av gräs från ängen... Och ett fint handtag i papper. Så var även det klart!

Så bli inte förvånade om ni ser en stor gräsbeklädd monstertruck, med älgar och rådjur i baksätet, på vägarna... Det är helt normalt och helt enligt planerna i 2 st 8-åringars hjärnor.. Helt normalt!... Tror jag!?!

Och att de gör som de vill... Är jag övertygad om... Just de här 8-åringarna är mer "streetsmarta".. Än sina mammor.. Så även när vi säger nej... Så har de en förmåga, utan liknelser, att få oss att tro att vi verkligen inte sagt nej.. Utan ja/jo/absolut!

M & M: NEJ... Vi har aldrig sagt att ni får klistra gräs på "monstertucken"?!

J & LT: Joåååå! Eller... Ni har aldrig sagt att vi inte fick... Hur ska vi då kunna veta!??! *spärrar upp sina oskyldiga vackra ögon*...

M & M: Gör inte om det där! Och varför gör ni något så dumt!?!

J & LT: Vi ska fånga rådjur och älgar!!!!

M & M: Aldrig i livet... Vi har nog med djur!

2 timmar efteråt..... In med ungarna i Majsans gräsbeklädda fanstyg... Här ska badas!...

M & M: OJ!!?... Hej herr Älg! God morgon fru Rådjur... Se så lämna plats till snoken, råttan och se till att alla har säkerhetsbälten, ungar....

H & ST: Fy vad ni är piiiiinsamma... Vi tänker inte åka runt med gräs på bilen eller en älg i baksätet... Åhhhaaa.... Vi gömmer oss i bagaget! Piiiiiiinsaaaaaaama mammor!

MB: Näe... Nu åker vi... Dra på Duffy i högtalarna så slipper vi gnället, råmandet, hundskalletfrån baksätet... Japp!

MP: Mercy... Mercy... I Begin you för mercy... Yeahyeah... Yea...

Familjen Kalle Anka!

Pok

MallaSkansenslängdigiväggenbralla

1 kommentarer:

Anonym sa...

Oj va ni har varit duktiga ;) hoppas det blev en rejäl slant!
du kanske jag har ångrat mig ang mygg tipset , när jag tänker efter så har jag ju inte kliat nått ;) kanske funkade endå da!
KRAM Monica