onsdag 30 juli 2008

Kollo...

ST ska på kollo.. Hon är skitnöjd och sugen..

Annat var det när HA var liten och skulle på kollo..

1:a året...

Efter 2 dagar, ringde han och skrek som en griskulting... Som blir av med ballarna:
-MAMMMMMMMMMMA.. KOHHOMM Å HÄMTA MIIIGHH... NUUUUUUUUU...

Jag åkte dit med illfart...

Höll de på att ha ihjäl min älskling? 16 mil är jävligt långt.. När man ska "rädda sitt barn"... Riktigt jävla långt...

Med en puls uppåt 3 - 400... Pedotankar, mördarnazzesvin och diverse perverterade ideer sladdade jag in på gårdsplanen...

M: *illvrålandes* Var är HA? Vad har hänt? Hur kan ni utsätta barn för så´na här perversiteter? Ta hit den jäveln (han, pervoledaren som jag målat upp, i fantasin) ska jag banka skiten ur han/hon...

Kolloledarna!??!??!?! Va!? HA är inne i kökshuset och bakar bullar...

M: -Jävla barnplågare! Ljug inte! Ge hit min unge!

Kolloledarna, bara stirrade på mig och tog mig under armen och visade mig på bagare HA...

Där stod ungen, med mjöl ända upp håret och strålade, som en sol... - Du får vänta lite.. Jag vill ha mellis med nybakade bullar först..

M: Åhnä... Nu åker vi hem!!! *försökte låta barsk*

HA: Bulle först... Sen åka hem!

M: Okej..

Jag fick också mellis! Och allt var hur trevligt och gemytligt som helst! Å jag kände mig dum... Som satans.. Jag borde ju känna mitt egna barn och hans nojjor. Han ville bara ha sin mamma... Som vanlig! Och som vanligt kunde han inte motstå sina impulser..

Med femtioelva ursäkter drog vi ifrån kollot.. Sonen och jag.. Mot soluppgången..

2:dra året...

Mallamamma... - Ba´sa att du vet... Nu har du valt själv.. Nu får du stanna på kollot hela veckan! Jag kommer inte och hämtar dig! Att längta lite dör ingen av! Baj baj.. Älskling..

HA: Näee... Jag kommer inte att längta efter dig, den här gången.. Jag är mycket större nu! (Inte helt olik Mowgli, när han "moppsar" upp sig mot Baloo, efter "stjärnsmällen")

M: Vad bra... Som sagt, längta du... Med det är inte farligt att göra det heller... Vänd dig bara till den ledare du tycker bäst om... Pok... Vi syns om en vecka!

Dag 1, ingenting!??!

Dag 2, heller ingenting...

Dag 3: Ring, ring, till Mallans jobb...

Malla: Malla...

Kolloledare: HA har varit så förstoppad, så vi körde han till sjukhuset... Kan du komma omedelbart?

M: Jag är på väg...

Sen körde jag, för 2:dra gånget på samma väg i världsaforta farten. Kanske var "tankarna"... Inte lika ondsinta denna resa.. Men pulsen lika hög! Vad gjorde HA på sjukhuset?!?

När jag kommer in på akuten... Ligger min "lilla skit", på en stor jävla brits.. Så liten, försvarslös och ensam... NOT! HA hade full uppbackning... Men jag såg inte det... Jag var för uppslukad av HA... Självt...

HA: Mahammma... Jag har längtat efter dig.. Mahmma...

M: Älskling, vännen, kärlek i livet... Vad har hänt!?!

HA: Jahhhag... länhhgtade så mycket efter dig... Att jag inte ens kunde bajsa... *storbölade*...

M: Vah?... Nu åker vi hem... Nu blir det inget mer kollo för dig...Kan man inte bajja.. Då är man inte mogen för kollo...

Kolloledaren: Jag tror nog att HA kan fixa det här med kollo... Men hur är det med dig...Mamma? Fixar du att "sätta gränser",eller ställa krav?...Kort sagt: ÄR DU MOGEN!?!?

M: Näeee... Det är jag nog inte.. Inte alls! Jag vill inte vara borta från HA... Jag fixar inte det... Kollo ska var kul.. Det här är inte ett dugg kul! Baj, baj!

Det blev aldrig något mer kollo, för HA... Hans mamma var inte redo...

ST´s mamma är redo... Det "speglar" hennes inställning till kollokulet... Hon är, som sagt... Taggad, satans.. Mamma med.. Det kommer att bli kul, för henne!

Pok

Mallaalltidredo,nu merbrallaBloggRegistret.se
^

5 kommentarer:

ullrika sa...

funderar ärligt på att sluta läsa din blogg. du skräms så jag darrar. kan du inte berätta lite roliga och ofarliga historier som omväxling? snälla!!

ps. hur mår majsan? hälsa krams massor!

Majsanochmalla sa...

Ullisgullisen..

Jag ska rota fram roliga/ofarliga minnen.. Finns en hel del..

Och du ska inte oroa dig alls. Det är underbart att vara förälder... Roligt/glädjefyllt och spännande. Och det blir bara bättre och bättre för varje år... Tro mig!

Pok

Mallavärstanojjmammanengångitidenbralla

Anonym sa...

Jag vågade aldrig åka på kolla som barn. Var lillgammal och förskrämd,och trivdes bättre hos farmor på landet på sommaren :)
Men har jobbat som kolloledare och vet hur underbart det är!

Du sätter verkligen tummen på. Många föräldrar är inte redo att släppa iväg sina ungar när det gäller läger, sova över hos kompisar, åka tunnelbana osv. Men vi måste , för deras egen skull.

Bravo Malla! Jag är övertygad om att ST kommer att få det helt underbart på kolla.


kraaaaaam

ps. du var väl knappt ett barn själv när HA var på koll, inte konstigt att du fick panik ;)

Anonym sa...

Hahahahahah!! Jag ser dig framför mig, rasandes som en furie.. Var är mitt barn!!!! Ha hahahah :-) Kram tjejen..you just made my day!

Suzie sa...

Jag är nog inte mogen att skicka min yngsta på kollo.
Jag skulle hellre åka iväg själv på vuxenkollo för hårt arbetande mammor. Där skulle det vara fullständiga rättigheter och personalens uppgift skulle vara att ge mig fullständig service dygnetrunt inte aktivera mig.

Eller det kanske redan finns....det kalls visst finlandsfärja....