måndag 30 mars 2009

Öhhh?!?!

LT hade en jättefin dag igår.. Jag med! ST var med kompisar och vi fick mysa ihop...

Men det är lart jag undrar.. Den "fantastiska pappan".. Ringde inte till sin dotter.. Som har egen telefon...

- Kl 12.39 sms:ade han mig och skrev: "Kan du be LT ringa mig"...

?!??!?!?!?! Där slog han återigen i fantastiska pappataket..

LT satte på sin telefon vid 8-snåret på morgonen... Ivrigt påmind av mig och ST.. Klart att pappa ringer..

LT: 09.00.. - Pappa ringer ju inte!?!?

M: Joårå... Jag vet att han ringer så fort han vaknat.. Men han är ju så morgontrött..

LT: 10... Varför låter det inget.. Ska jag byta signal?

M: Pappa har nog inte fattat att det är annan slags tid nu.. Han ringer/skickar sms så snart han vaknat...

M: Näe... Nu går vi på bio.. Vad vill du se..

LT: Jippie.. Hundpensionatet..

Kl 12 satt vi på bion.. Kl 12, 39 kommer sms:et...

Kl 13.49 ringde han äntligen... LT...

Och för första gången.. Så vägrade hon att delta i hans spel... Hon tog emot gratulationerna.. Hon pratade med sin lillebror.. Som tydligen var "huvudnumret" på LT´s födelsedag.. Sen lade hon på.. Och satt i min famn en lång, lång stund utan att säga något...

Jag tror den "fantastiska pappan", faktiskt förstod.. För plötsligt kom det ett sms.. Inte från honom... Utan från hela hans "fantastiska familj"... Som LT knappt känner, än mindre bryr sig så mycket i... Hon ville ha en del av sin pappa... Bara sin pappa.. Ett samtal, ett eget sms... Mer hade inte behövts... Hur svårt kan det vara för en vuxen man att våga stå för sig själv? Att kunna se sitt egna värde i sina barns behov...

Jag är totalt nollställd när det gäller denne "ickeman"... Jag vet och kan hans "spel".. Jag vet att han är galen av sorg och ilska och hat mot mig... OCH jag vet precis vad hans "nästa drag" alltid blir.. Och kan han inte nå mig genom bodelningar, boendetvister, BUP-utredningar mm, mm... Så har han inga problem med att hämnas på barnen...

Alla mina 3 barn får "stå ut med" äcklets viktigaste mål här i livet... Hata mig... Dessbättre lär barnen sig själva vad som gäller.. Pappas spel är så tydliga så det inte ens undgår en förvirrad LT...

Lyckades aset då?!? Näe... Han lyckades inte... Jag är förvånad varenda gång han inte håller på med sitt "sparkande och skrikande" åt alla håll och kanter... Jag förväntar mig lisom inget annat... Lika bra har jag blivit på att parera för barnens räkning...

Vi hade en underbar dag jag och LT... Pappas utspel försvinner ur närminnet ganska omgående... Men vad gör det i långa loppet... Det vet både ni och jag..

Vad jag också vet är att kärleken till barnen får mig att gå vidare i faktumet att dåren... Är just en dåre... Och allt det han utsätter barnen för... kommer han själv att få stå för en dag... Det finns ju någon rättvisa i skiten... Så som man behandlar sina barn.. Så kommer man bli behandlad själv när man sitter på ålderdomshemmet... Jag vet! Jag har sett det själv!

Pok

Mallahurlågtanhansjunabralla
BloggRegistret.se
^

10 kommentarer:

Garbo sa...

Hu vad jag känner igen allt!
Hur förvridna var inte våra skallar den dagen vi tog beslutet att denna man vill jag ha barn med??
Min fd ger sig inte i första taget ta detta m semestern bara,han kör sitt race rakt av utan att stämma av med mig?
Gu så glad jag är att sonens 18 årsdag snart e här! Hallelujamoment säger jag bara!!

/Kram till dig o dina fantastiska ungar,dina barn förstår mer o mer för var år som går,du gör som jag låt det bero i möjligaste mån för det är den bittra människan dvs X et som lider mest,ruttnar inifrån o ut av bitterhet o hat.
Dina ungar har en skyddsväst på sig men kan ändå inte låta bli att såras mellan varven,tyvärr!
Synd bara att det är så energikrävande att ha ett sånt stolpskott efter sig resten av livet.

Pangbruden sa...

Tja vad kan man säga.. Barn är smarta, dom älskar sina föräldrar MEN dom låter sig inte luras och bidar sin tid..

Till syvende och sist så går alltid hut hem.. Tro mig jag är dotter till en numera mycket ensam man som inte är betecknad som min förälder..

Tänk om gubbe, tänk om!!!

Inna sa...

Kram till dig och dina fina ungar!

Jag vet precis vad de går igenom. Mina ungar hade några helvetes-år men nu har de en bra relation med sin pappa som lämnade den elaka styvmodern och kom till insikt vad han gjort mot sina egna barn. Och barnen förlät jag förlät och nu har vi gått vidare och har en helt ok relation.

Men min store ängel 20-åringen är fortfarande vilse i tillvaron. Han tappade fotfästet när pappan svek honom när han var som känsligast: 13 år. Det är ständigt två steg framåt och ett steg tillbaka. Men jag ger inte upp. Han SKA få ett bra liv.

kraaaamar

Pangbruden sa...

Jo en sak till.. Hur orkar människan lägga ner så mycket energi på att hata någon som dig? Jamen varför?? Inser han inte själv vad patetiskt det blir i slutändan.. Att ödsla tid, kraft och energi på det i stället för det som är roligt och bra här i livet..

Det begriper jag inte..

POK raring! I massor

Monica sa...

jaadu dom exen, tur som fan dom är ex och inget annat !
Du vet vad jag týcker tack för kaffet och pratstunden;)

Maria sa...

Åhhhh stackars lilla gumman. Känner med henne. Usch! Håller med alla andra, en dag är hon stor nog att avgöra själv, det blir inte lättare men hon kan hantera sina känslor.
Kram kram

sofie sa...

En dag tror jag det blir som med Kommendoran hon vill inte fara dit och vara där,måste även skriva det är en tuff liten tjej du har.Kram

Storasyster sa...

Hon blir stor en dag och då kommer hon att förstå att det inte är eller var hennes fel... Till dess får du hålla om henne..
//Sol på er

Storasyster sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
ullrika sa...

men käraste lilla hjärtat. det snörper på mig Mallan. hur kan han? jag förstår inte? jag har ju barn nu och förstår. eller alltså, jag förstår hur mycket man älskar och hur lite den här människan förstår. jag blir så ledsen. vill du kramas henne från mig? hon behöver inte veta att det är från mig, du kan ju liksom klämma in min kram ihop med en som är från dig själv liksom!

mjau.