måndag 6 april 2009

Oj... Nu tog mitt inlägg.. En annan form..

Bodelningen from hell fortsätter...

Exet skickar in egentillverkade listor på skulder och tillgångar. Excellfiler i långa banor...

Nu gör han inte anspråk på mina presenter och våra gemensamma möbler, längre.. Kanske har han insett att det är bedrägeri att först ta emot möbler (självvalda), och sen begära betalning för dem? Jag menar, det är ju svårt att "stå upp" för att bråka om prylar som man redan fått och använder, fullt synliga hemma? Inte vet jag..

Däremot tycker han ska jag betala honom för räkningar han betalat när vi var gifta.. Jag ska också betala ytterligare räntor och avgifter för lägenheten han vägrade att sälja, under flera år.. Och som jag redan bekostat helt själv. Och som jag frikostigt delat med mig till hälften av vinsten.. Vid försäljning... 1 mille fick han.. Jag betalade alla räntor, även hans.. Ända tills jag begärde tvångsförsäljning. Nu begär han ytterligare pengar av mig? Finfina excellfiler med kontoutdrag som inte ens är från hans egna konton medföljer... Och så skriver han att han har betalat! Euhhheee?!??!

Alltså.. Han har fått hälften av vinsten, självklart! Det var vår gemensamma lägenhet.. Jag har betalat alla räntor och avgifter själv... Även på pengar (110 000 kr mer som han hade i lån på lägenheten, in direkt till företagskontot!)... I 2 år... Avtalet var att han skulle betala sina räntor och jag mina... Men han sket i sina räntor så jag betalade... Hahhaha... Man vill ju inte bråka i onödan!! ;-) Dessutom fick jag betala hälften av dess 110 000 kr, när lånet löstes... 55 000 kr.. Av mina pengar! Så fungerar det med bostadspengar vid försäljning..

Som om inte detta är nog.. Så har han lånat 300 000 kr från mina föräldrar ( jo.. Jag vet.. Jag har verkligen varit en idiot!!!! Hur kunde jag undgå att se!?!?)..... Dessa har han plöjt in i företagen.. Nu har han "tillverkat" ounderskrivna reverser på det lånet.... Som gör gällande att det är våra privata skulder?!? Som jag då ska betala!??! ... Han har visst lånat pengar även av sina föräldrar för något med företaget... Hemmagjorda reverser där också... Det ska vara ett förskott på arvet.. Men det har han "gömt bort".. För tillfället... Tror ni han har betalat mina generösa föräldrar? Hahha... Näe.. Såklart inte.. Däremot så uppvaktar han dem med svindyra juklappar, födelsedagspresenter... Räntan då? Nix! Usch.. Jag rodnar när jag skriver detta... Hur har han mage?

Och som "grädden på moset".. Så har han då förfalskat mina deklarationer... TjippTjillevipp.. Bara så där! Det hade väl inte varit någon fara på taket, om det inte vore så att han också har angivit till försäkringskassan att jag minsann aldrig jobbat/haft inkomster från vårt gemensamma företag... Kolla hennes deklarationer bara!!! Föräldrarpenning och sjukpenning för dessa "förfalskade år"ska nu betalas tillbaka till dem... Över 550 000 kr... Skattemyndigheten har polisanmält honom... Bra där! Tycker jag... Så vi får väl se vad det ger.. Deklarationer och skatter är rättade/inlämnade/betalade... Skönt.. Men vad är det människan vill egentligen?!? Om jag jobbat på våra företag?!? Äsch!??! Bara 1, 5 heltid i 8 år.. Sen jobbade jag inte så mycket.. Hopplahoppla... Det kom visst 2 ungar.. Att jag var 100% mammaledig blev till att jag "aldrig jobbat på företagen"... Ahhmen... Va fan!? Vad är hans mål?

Alltså... Jag har varit en godtrogen idiot.. Jag erkänner! Jag har alltid varit en doer, en som roddar, fixar och ställer upp... Men nu räcker det! Jag ska fan inte betala honom ett ruttet öre mer... Jag har "sonat mitt brott" att ha älskat honom... Här tycker jag faktiskt han är lite otacksam... Vi var ju ändå ett par i 500 år typ!

Jag hatar inte honom, jag bryr mig om att även han ska ha det bra... Annars drabbar det bara våra barn... Bra att han har ny familj, nytt barn, bostadsrätt, ny bil och allt vad han nu sänder mig mail om... Bra om han är glad, nöjd och lycklig... Men för fan exet.. (jag vet att du läser och njuter när du får uppmärksamhet) Släpp mig nu.. Det är dags för oss båda att få lugn och ro... Jag missunnar inte dig någonting! Du har det livet du förtjänar.. Likaså jag.. Och jag är nöjd, tillfreds och lycklig.. Hur mår du egentligen?

Och nej! Exetkexet... Du kan aldrig få min förlåtelse.. Den rätten har du förbrukat.. Inte genom alla bråk om pengar.. Pengar är pengar..

MEN!!! Det du gjort våra barn, i din barnsliga omogna kamp mot mig... Behöver du påminnelser.. Läs mail, jag skickat dig.. 10 feb, 2007, 20061213, 20041024... Mfl, mfl.. Läs.. Och se vilket svin du är kapabel att vara... Bara du får en chans att involvera mig.. Du... tar inget ansvar, du ser ingen annan än dig själv och du skyller allt från barnens mående till Irakkriget på mig... Det är ditt val... Jag älskar mina barn, jag älskar mig själv och jag älskar mitt liv... Jag önskar att du kan uppnå de höjderna..Kanske förlika dig med att jag faktiskt inte ville vara gift med dig längre... Jo.. Jag vet.. I din värld har du lämnat mig.. Det är okej! Jag bjuder dig på den!.. Det är väl okej att du sprider lögner om att "du ville skiljas och du är den som inte blir frisläppt av mig"... Därav alla bråk som "jag ställer" till... Okej.. det funkar finfint på mig.. Jag är varken "skakad eller rörd".. Sanningen har vi väl mer dokumenterad än de flesta andra.. Fakta är liksom fakta..

Det liv du har nu beror varken på barnen eller mig..Det är ditt val, ditt liv och dina smutsiga lögner.. Du ska leva med dem.. Och tyvärr våra barn.. Jag önskar av hela mitt hjärta att de aldrig behövt se "de svarta sidorna av dig"... Det räcker med att jag sett dem! De är ju ämnade för mig... Du har inte förmågan att se skillnad på barnen och mig.. Men det har jag.. Men, men.. Det är som det är.. Vi får reparera det under resans gång... Resan som kallas livet... Bagaget de måste bära, resten av livet.. Du skyller på mig.. Det kommer slå tbx på dig själv.. Inte på mig..

Och tro mig.. Du får alla vänner du vänt emot mig.. Du får alla mina släktingar, som du involverat... Du får alla prylar du tycks se som dina.. Men du kan aldrig mer få min respekt, min förlåtelse eller mer av den personen som är Malla... Du slåss mot väderkvarnar! Den chansen har du förbrukat för länge sedan!

Och du ska veta att jag inte skäms ett skit för den person du visar upp på soc, familjerätt,skola, BUP, tingsrätter, hovrätter mm, mm... Du gör dina val... Du kan bara ljuga dem fulla som inte varit inblandade.. De som sett "hela dig".. Ser en olycklig, ljugande, trasig människa... Gång efter annan hotar du mig, utredare, mfl, mfl... Tom polisen fick väl sig en skrapa när de hämtade dig utanför min dörr, kvällen innan julafton 2005.. Du vet.. Den situationen du ljugit om inför andra.. Om att du inte "fick träffa dina barn".. Så "du var tvungen att ordna polishämtning" av barnen.. !??! Du vet så väl.. Det var polisen som kom och hämtade dig.. Efter att du stått och skrikit utanför vår dörr.. Lång, lång stund... Du vet lika väl.. Att jag aldrig skulle polishämtning ske av mina älskade ungar! Polisen hämtade dig.. Så sorgligt då.. Du vägrade bara inse att du inte hade rätt att hota mig, ungarna...

Näeee.. Exetkexet.. Vänd situationen.. Gör något positivt av ditt liv.. Och låt mig vara lycklig i mitt... Du kan inte hämnas i all evighet.. Du kan inte "vinna" någonting.. För du har ingen motståndare.. Dina skulder du ställer till med får du lösa själv.. Jag har ingen rätt till dina pengar. Vi är skilda! Däremot har jag rätt till mina pengar.. Försök förstå skillnaden...

Samma sak med vårt gemensamma föräldrarskap.. Du blir ingen bättre förälder för att du försöker framställa mig som en dålig förälder... Jag är 100 % säker i min föräldrarroll.. Jag önskar dig att vara detsamma.. Att ge våra barn 2 starka, trygga, glada föräldrar är väl det bästa vi kan ge dem.. Men återigen "biter du dig själv i svansen"... Kärlek är inget man tvingar/köper sig till.. Kärlek förtjänar man... Varken jag eller barnen kan tvingas till att älska dig.. Som sagt.. Kärlek förtjänar man!

Och i min värld är det så att du är viktig för dina barn! Alla barn har rätt till både sin mamma & sin pappa... Din oförmåga att samarbeta, respektera och ta ansvar för barnen har lett oss i en sits som är ovärdig oss alla. Det är även din plikt att ge och ta i frågor om barnen... Du är inte jordens mittpunkt.. Barnen ska stå i centrum! Om du blir lyckligare ju olyckligare ( du tror ) att jag blir så har du ett huge problem.. Lycka är också oberoende av andra..

Och trots alla fysiska (anal våldtäkt, bla)... Psykiska (inte prata med, inte duka fram till, inte få delta på gemensam arbetsplats personalmöten, fredagsöl mm, mm) ekonomiska trakasserier, i flera år.. Så är jag befriad, stillsamt lycklig.. Glad, kärleksfull... Och förvissad om att jag är så trygg i mig själv och det jag går igenom... Att jag tar bagaget i varsamma händer... Och för det vidare till våra barn.. Jag ska lära dem något annat.. Jag ska lära dem att livet är en gåva.. Och att det går att leva ett bra liv fast man inte får alla "givna förutsättningar"... Och att det går att "låta en spottloska (även snorloskor)... Studsa tillbaka till spottaren... Teflon är en underskattad klädsel! ;-)

Som sagt.. Någon förlåtelse är inte aktuell.. Däremot så kan jag "stå över allt skit" du utsätter mig för (indirekt våra barn)... Livet är inte det som varit, livet är det som kommer framåt.. Gjort är gjort och är du tillräckligt modig att "vända trenden"... För att visa barnen hur verklig föräldrarkärlek ser ut.. Då är jag redo.. Jag är starkare än vad namnet anger.. Jag är starkast i världen! Jag låter allt det du hotat/hatat mig för falla ner i botten... Jag är så mycket mer än bara ett hatat ex... Och.. Som jag sagt tidigare, till dig... Handling is da shit.. Ord är ingenting, utom bokstäver.. Handling.. Talk´s!

Pok...

Mallastopparmanhuvvetisandenvisarmanupphelarsletbralla
BloggRegistret.se
^

17 kommentarer:

Storasyster sa...

Shit, vet inte vad jag ska skriva...
Skickar varma tankar till dig istället..
Och fortsätt hålla huvudet högt
// Sooool på dig

Inna sa...

Sträck på dig du fantastiska människa!
Dina ungar kommer att klara motgångar och elände i livet för de har den bästa mamma man kan ha!

Huvudet högt och hållningen stolt.

kram

Garbo sa...

Oj! Mycket av det du skriver känner man igen,men trots likheterna så är jag nog glad 'ändå över min X man för han e inte kapabel till att ställa till allt detta trassel du tvingats genomgå.
Att du orkar och att du orkat men jag som halvtrampat i dom skorna vet att tigrinnan kommer fram i väl prövade situationer,annars e det bara till att låta det rinna utav för det är dom som mår mest illa som spottar mest,så är det.

Massa Kram!

Maria sa...

Åh malla malla malla!! vill bara krama dig och hålla om dig! nu är du inte en person som behöver det för du är så stark och stolt i dig själv. Men vad du gått igenom med den mannen. Fyyyy Att du står på benen är ett under och att era barn orkar.. otroligt!! Massor av kramar till dig från mig!

MonasUniversum sa...

Man blir så trött. Och oj vad han kommer att få betala när tjejerna är lite större och har förmågan att sammafatta allt. Märkligt att han inte har tänkt på det. Att han för all framtid kommer att bli av med den respekt hans barn känner för honom.

Vilket jävla arselhål.

pangissomhoppasdufattartonläget sa...

Det är synd om ditt ex.. han måste verkligen ha älskat dig för han verkar ju göra allt för att få dig att inse att han egentligen inte vill något hellre än att få dig tillbaka.. eller hur? ;-) Jag menar han kan ju absolut inte släppa taget om dig, du måste ju verkligen vara hans enda och stora passion här i livet. Det är, när jag tänker efter, ännu mer synd om hans nuvarande kvinna.. Tänk dig att din man är så besatt av ett ex att han ödslar så oerhört mycket tid, kraft och energi på ett ex.. En sån karl är ju inte en man en gång.. bara en lite fjott..och en fjott vill man ju inte ha som sängkamrat..

Stackars liten exman som inte vill leva utan dig..

:-)

sofie sa...

Säger samma som alla andra.Skönt att du inte låter dig kuvas av honom.Många styrke kramar till dig.Kram

Anonym sa...

"Gäsp"

pangis sa...

Ooops.. undrar om det är samma anonym som lämnat en grinig kommentar på min blogg... :-)

Monica sa...

men nu tror jag du haft besök..

Majsanochmalla sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Majsanochmalla sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Majsanochmalla sa...

Hahhhh... "Nu är pappa trött" igen!

Hett tips..

Gå och lägg dig då!

Nu har intresseklubben noterat!.. Marsch i säng nu!

Pok

Mallahmmmduskanoginteläsadennabloggintebraförblodtrycketävenomdetärsantbralla

Anonym sa...

Vad ska man säga?

Heders, jag bugar mig för dig och din storhet. MEN, det finns gränser...
"Människan" är som PAngis skriver olycklig utan dig...
Någånstans kanske det skulle behövas psykologhjälp, eller nåt? För att komma till sans med sin besatthet???

Varför gör nån så här?
Malla, du är den stora och straka i detta.....
Läser saker jag inte tycker var sååååå väldigt lätta att förlåta.... men du har gjort det.
Han ska vara GLAD att du nämner honom på din BLOGG. JAg tycker att han inte ens är värd det...

Go Malla Go Malla!

MiasomvillsesiBlåkulla!

Majsanochmalla sa...

Kära bloggisar..

Pangisen.. Som vanligt slår du "huvvet på den berömda spiken".. Känsligt tycks det`!??!

Förlåta!??! Well... I don´t think so..

Han borde be våra barn och mig om ursäkt.. Mn det kommer aldrig att ske... Han är för trött! ;-)

Skämt å sido.. Mia du har helt rätt... Exet behöver hjälp.. Men det är svårt att ha den insikten när man är mitt i sjukdomstillståndet.

Hahhha.. Påminner mig om när vi var på samarbetssamtal.. Båda terapeuterna sa till mig... Spring Malla... Spring allt vad benen håller.. Du har iaf försökt. Du kan aldrig lösa den här mannens "knutar". Ta hand om dig och dina 3 barn.. Och var stark..

Hahha... Som sagt... Jag är starkare än vad namnet anger....
;-)
Pok

Mallatackförattniensorkarläsaminterapeutandeuppkastningarbralla...

Anonym sa...

Jag läste FEL.. ingen Förlåtelse.. Bra där...
MEN, du har gått vidare!

Miasomlästeigen!

ullrika sa...

jag är blankögd igen Malla. som ofta när jag läser om din familj. hur blev det så här fel??

hata mig inte nu men... jag tycker synd om honom. du har ändå din styrka och dina barn och familj och Majsan och fler vänner. vem har han? han har nån kvinna vill jag minnas, men vad är det för en typ? och hennes dotter (var det inte hon som körde sönder din bil? eller blandas jag grejerna nu?).

nä. mjau. jag har inget att säga. det är helt tomt. fan.