tisdag 16 december 2008

Splonk, splonk

Jag spelar förortblues....

Å jag kan inte spela gitarr.. Låter för jävligt!

Jag vet fasiken inte vad det är med mig...

Hon den där, glada, snälla Malla... Är bara en trött dysterkvist.. Njae inte bara.. Men väldigt mycket iaf..

Efter det där med kinaresan som inte blev av... Så är det som luften gick ur mig. Ingenting känns riktigt roligt. Energin vill inte riktigt infinna sig!

Jag är inte riktigt ledsen.. För då brukar jag gråta. Och inte riktigt glad, visst jag skrattar ju emellanåt iaf.

Jag får kämpa med saker som alltid fungerat per automatik... LT, julpyssel, jobb, idéer.. Och att vakna glad och nyfiken. Så som jag alltid gjort...

I dag blev bodelningen inställd för!??!?! gången.. Jaha... Säger jag och rycker på axlarna.

Jag kommer iaf aldrig att få tillbaka mitt arvegods, mina delar av aktier, bolag Och räntor.... Så vad spelar det mig för roll? Vill mest bara få det överstökat.

Inte vet jag?!?! Men har jag inte betalat, jävligt dyrt för att ha advokater och bodelare för att sköta så´nt här. Få det klart liksom? Jooo... Jag tror jag är uppe i runt 130 000 kr i just så´na kostnader... Nu är vi inne på 4:de året.. Å exet vill bara tjata om min glassamling som jag fått i presenter över åren.. Men för fan ta skiten.. Jag packar ner det i en kartong och hoppar på lådan.. Vassegod! Kan jag ta mina 500 000 sek som jag arbetat mig till över åren nu?

Näee.. Jag tycker inte det är så kul just nu..

Jag vill mest gosa ner mig i prinsessbädden med ungarna...

Läsa boken, som engagerar mig mest just nu.. "Mia, sanningen om gömda".. Vill promota den här.. Monica Antonson, är författaren. Hon har intevjuvat 40 (tror jag att det var).. Personer som blivit omskrivna och uthängda av Mia & Liza Marklund, i böckerna "Gömda & Asyl"... Via polisanmälningar, domar mm visar hon på att dessa böcker inte stämmer... Jag har inte tagit ställning. Jag måste läsa boken först. Men nog "blöder mitt hjärta" för Mias son.. Som inte fått ha sin biomamma hos sig.. Och för "mannen med de onda ögonen".. Som IRL heter Osama, som inte fått se sin dotter växa upp. Hoten och misshandeln tycks, dessbättre inte vara så omfattande som Mia/LM böckerna anger... Sorgligt.. Hela smeten.

En bra sak.. Jag har beställt den för hämtning till på fredag. Då ska här dunas under täcket med vin, bok och fredagsmysande ungar i soffan


Fram tills dess... Splonkar jag vidare på guran..

Tack för att ni finns godingar.. Wherever you are!

Pok

Mallamollbralla

BloggRegistret.se
^

18 kommentarer:

Monica sa...

skönt atthöra att du lever forstog att det var nått *kram på dig *

Maria sa...

*Kramar om dig hårt* Du vet väl om att du är den allra viktigaste Mallan i ditt liv och i mitt liv har du blivit viktig också, kollar varje dag efter nya inlägg, saknar när det inte är något. Jag har förresten precis börjat läsa boken, spännande att se vad som är sanning samtidigt som det känns trist att kanske rasera alla dom bästa böcker jag läst...

*kramar om dig massor igen och hoppas att det snart känns lite bättre*

Anonym sa...

Vännen!

Jag vet hur tufft det är och hur skitjobbigt en bodelning kan vara. Nej fel av mig, vi hade aldrig en bodelning och jag orkade inte bråka, det var inte värt allt elände. Och idag 8 år efteråt är det jag som har det bättre ändå. Men vi hade inget bo av värde att bråka om, för jag fick med mig mina ärvda möbler och viktiga prylar. Det var bilar, bostadsrätt och annat jag inte bråkade om.

Fokusera på det som är bra i ditt liv. Dina underbara ungar och luta dig mot dina vänner så stöttar vi.

Du är en fantastisk vän och en makalös mamma.

kraaaaaam

Suzie sa...

Jag hoppas du vet att jag tänker på dig och dina barn. Jag förstår att det är hur tufft och jobbigt som helst men på något, nästan magiskt sätt, lyckas starka kvinnor alltid landa på fötterna. Och du min vän är en av de starkaste kvinnor jag mött, och en god förebild för dina barn som jag vet att du värdesätter högst av allt. Så gör som du brukar, håll huvudet kallt och högt. Allt löser sig... sa hon som sket i vasken ;-)

Jul kramar till dig och dina små änglar. Hälsa dem så gott.

Anonym sa...

Man kan inte vara på topp jämt. Det är tillåtet att trilla ner ibland. Och upp kommer man igen, även om man inte tror det ;-)
Spännande med boken! Jag har hängt med på författarens blogg ett tag. Tänk om hennes teorier stämmer?!

Anonym sa...

Pluppan!
Så skönt att du delar med dig av allt runt dig i alla fall!
Förstår känslan... nån form av Blues som du kommit in i....

Kan vi göra något för att få dig spela lite annat än plonkandet???

Kramar om....

Miasomlyssnarpådingitarr

Anonym sa...

Min första praktiska tanke är ju då självfallet..byt bodelare och advokat.. dom verkar ju inte fixa det här..Att exet är ute efter din guts är ju självklart.. inte konstigt att han drar ut på det hela.. Jag förstår att du inte pallar.. ingen är omänsklig och man kan inte bara rycka på axlarna och gå vidare jämt.. Vi har ett visst mått av ork och styrka sen måste vi få påfyllning.. Det är en tuff tillvaro du stundom har min vän. Så ta du ditt täcke, dra det över huvudet..bryt i hop litegrann och hämta kraft ur sorgen. Man har lov att sörja och vara ledsen när en dröm krossats och det måste man väl säga att kinaresan var, er dröm. Din och tjejernas! Men låt aldrig idioten få veta det,,. den glädjen ska vi inte unna fanstyget.. inte alls.. och glöm aldrig att hut går hem, du kanske inte får veta när eller hur men var så säker.. hut slår alltid tillbaka! Kram till dig, tänker på dig massor!

Anonym sa...

LÖÖÖÖVe you Malla...Din Majsan i all evighet!!!

Katharina sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Katharina sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Majsanochmalla sa...

Katarina.. Du får gärna kommentera å min blogg. Men ska vi ha en diskusion om något du skrivit på din blogg så föredrar jag att vi håller det där. Det blir bara rörigt och obegripligt annars.

M

Katharina sa...

Så en diskussion med DINA frågor ska diskuteras i min blogg, utan att ens fråga om det är ok. Sedan kan du radera det jag kommenterar i din blogg? Är jag inte välkommen här så vill jag nog att du håller dig borta från min blogg. Jag har fått nog av raderade kommentarer som i efterhand tillskrivs annat än vad som stod där.

MonasUniversum sa...

Oj.

Jag skulle skriva något tröstande, men jag kom av mig.

Helt.

Anonym sa...

Har läst boken liggandes i under en filt.... Du blir inte besviken!

Lämnar en kram efter mej...

Majsanochmalla sa...

Katarina.. Känn dig inte så avvisad.. Det är inte menat så.

Jag behöve verkligen inte besöka din blogg och försöka ha en diskusion om det du bloggar om. Vill du inte så vill du inte..

Men det är betydligt enklare att hålla diskussionen på en blogg. Så som du tex försöker göra på MA´s blogg! Ta det inte personligt. Det faller lite under "netikett"..

Pok

Mallavälkommenbralla

Katharina sa...

JAg är som sagt lite bränd på detta med raderade kommentarer och funderar givetvis direkt över syftet. Om man raderar kommentaren OCH svaret så är ju allt borta och det kan jag tycka är ok. Men när det finns ett svar där andra kan läsa svaret men inte vet vad jag skrivit så blir det förvirrande. Som du vet har också Monica hävdat att jag skrivit saker som jag då hävdar att jag inte gjort (men naturligtvis inte kan bevisa, för hon raderar.) Hur som helst så är vi nog färdigdiskuterade. Ha det så bra //katharina

Anonym sa...

Ge inte in till den uppgivenhet du känner. Skit löser sig. Lovar.

Herr o fru Lundin sa...

Hoppla! Keep up girl! Snart är näsan ovanför ytan igen och solen lyser på dig!

Stor kram!