måndag 19 januari 2009

I dag var det nock!!!!

Stora H går i en klass där det finns en kraftig kille som lider av allt möjlgt, förmodligen nån bokstavs combo, oempatisk och allmänt stökig och bråkig. Han slåss o ger sig på barnen i klassen närhelst det passar honom, å det är dagligen.

Efersom jag är en sån mamma som inte tolerarar att andra barn ger sig på mina barn, jag tar tag i saken direkt. Å så gjorde jag här för ett par månader sedan när pojken vi kan kalla honom Ali gav sig på stora H. Pratade med biträdande rektorn om att det är oacceptabelt att barnen i skolan ska få stryk o bli påhoppade utan andledning och att åtgärder måste vidtas.

Ser man det ur pojkens perspektiv är det inte bra för honom att gå i en vanlig skola som saknar resurser att hjälpa honom till en sån bra start i livet som möjlit, han måste ju trots sina diagnoser få rätt kompetens runt omkring honom så att han oxå får lära för livet. han är ju trots allt en medmänniska som ska fungera i vårt sammhälle.....Men hur som helst min unge ska han ge fan i!!!

I helgen kom det fram att han slagit stora H över näsbenet i fredags....vi pratade om saken hemma och jag lovade stora H att ta upp detta med rektorn på Måndag...
Stora H hade redan varit hos rektorn när detta inträffade, konstigt att ingen ringde till mig eller pappan.

Måndagen kommer och jag lämnar som vanligt i skolan och är på väg in till Bitr. rektor för att tala om saken.
Utanför skolan så möter jag Ali och hans mamma, (mamman och jag har pratat om problemen förut)....
Men nu är jag inte nådig, går fram till henne och säger att nu räcker det, talar om att jag är på väg in till rektorn och det måste ske en förändring NU...
Ja säger mamman som svarar i telefonen och säger till mig....-det är på gång.
-Bra säger jag och går in på expeditionen.

Majsan till Bitr. rektorn

M- Nu jävlar räcker det, nu har Ali gett sig på H igen och nu får det fan räcka..

Bitr.rekor -Ja jag hörde det och du ska veta att pojken väntar på en annan placering men det kan ju ta ett par månader.

M- Ok, men ni ska veta att kröker han ett hårstrå på min unge igen då polisanmäler jag skolan.

Bitr.rektor- Han har ju en resurs som är med honom hela dagarna så nu ska det väl ändå inte hända något mera.

M- Ok, då får vi hoppas att det sker snart.

Sen åkte jag hem och jag hinner inte mer än innanför dörren, så ringer Rektorn och pratar om det inträffade men trodde att det hänt nu på morgonen, Nej sa jag det var ju i Fredags...ok sa vi o la på.

3 minuter senare ringer Rektorn igen och säger att nu måste det till en polisanmälan för nu hade pojken gett sig på H nu på morgonen.

Då har pojken Ali förmodligen blivit stött, han är 10 år, när jag pratade med hans mamma så ungen ska hämnas min dotter.
Fröken står som vanligt och hälsar barnen välkomna, Ali och hans mamma kommer alltid sist, Ali springer förbi fröken hinner välta ett par stolar på vägen och kastar sig över min dotter och slår henne.........Vad fan är det som händer....Då är det 3 vuxna människor i klassrummet och ändå inträffar detta...

Min dotter var så skärrad och fick tröst av sin fröken och av rektorn, och givetvis så hämtar jag henne om hon vill det.
Min dotter fick betala priset av att bli misshandlad av en klasskamrat för att få bort denna från skolan, pojken är from idag inte välkommen till skolan mer utan får hemundervisning....

Då är min tanke så här, en pojke som inte klarar av vanlig skola, och detta kommer inte som någon nyhet direkt, han har gett sig på nästan alla barnen,,,,detta hade väl kunnat undvikas om vuxna människor gjort sitt jobb eller???

Till saken hör att mamman vill att pojken ska gå i en vanlig skola så skolan kunde inte säga nej till pojken.....fast han använt tillhyggen och gett sig på dom "vanliga" barnen...Är det en skola som ska lära för livet....och att flickorna fick utveckla en teknik att hålla Ali lugn, då var han snällare.....är det så vi ska lära våra flickor, håll dig lugn så får du inte stryk av män....Skulle inte tro det va!!!!

Så nu är pojken polianmäld och soc anmäld.....och till vår skola kommer han inte igen!

Majsanståruppförsinabarnpajsarn^

11 kommentarer:

Anonym sa...

Skolan har stort ansvar här!

Go girls!

KRAM

Miasomfylleråridag!

Anonym sa...

Skolan har stort ansvar här!

Go girls!

KRAM

Miasomfylleråridag!

Anonym sa...

Som vanligt! allt händer o sker men ingen tar ansvar...
Allt handlar om att flytta problemen då inga pengar finns att satsa...

Stackars din lille :( Hoppas det lugnar sig nu.

/Kramar om

Anonym sa...

Det finns alldeles för många vuxna i skolan och föräldrar som inte vågar eller orkar ta ansvar och agera vuxet!
Bara för att man har ett handikapp eller funktionsstörning så får man inte bete sig hur som helst.
I stället för att lära flickorna att "vara snälla" så ska de ge ungar med bristande impulskontroll o dyl redskap att hantera situationer.

Bra att du agerar som förälder!

Monica sa...

Hoppas Stora H känner sig tryggare nu när hon vet han inte kommer!
Jobbigt för henne!!
Sen hoppas jag att killen får rätt hjälp där hemma!!

Mummel sa...

Givetvis har skolan a l l t ansvar - när barnen är där.

I min kommun är det så att besparingarna gör att skolorna drar ner på saker såsom extra personal för de funktionshindrade barn som går i vanliga kommunala klasser.
Det går förstås ut över de andra barnen - och framförallt det funktionshindrade barnet själv.

Pangbruden sa...

..och i slutändan finns det bara en bunt förlorare. Det blir alltid problem när föräldrar till barn med kraftiga diagnoser vill att barnen ska gå i vanlig skola, alla klarar det inte. Hade Ali gått i special eller särskola från början hade din dotter sluppit detta och han sluppit anmälan.. Man ska aldrig vara rädd som förälder att våga se sitt barn även om barnet är annorlunda. Att våga erkänna och därigenom ge dom det bästa som passar dom.

Bra rutet btw, jag hade nog gjort exakt likadant som du!!!

Anonym sa...

Heja! Tänk att man ska behöva bli arg och hota med anmälningar innan det händer något. Skönt att det löst sig iaf och att han får bättre stöd nu så han slipper ge sig på andra barn i framtiden.

MonasUniversum sa...

Helt rätt gjort Maria. Jag hade inte tvekat en sekund. Synd om H bara.

sofie sa...

Nu kan ni gå in och läsa på min blogg.Kram på er.

Anonym sa...

Tur att Stora H har en sån mamma som du! Det behövs många fler vuxna i skolan. NU. Och det behövs skolledare som vågar säga att skolan inte mäktar med alla elever...

Kram Gerd