fredag 11 april 2008

Det är helt naturligt...

Det är ett jävla kvittrande i skogen bakom oss.... Fåglarna ska till... Nu är det dags att skaffa partner, pippa, boa, ägga och kläcka...

Med risk för att låta klämkäck och naturfreak så gillar jag detta vårtecken. Jag blir glad! Och ungarna också....

En gång när ungarna var små så fick vi ett fågelbo, med mamma, pappa, barn precis utanför köksfönstret... mitt i stan på "fina gatan". Ungarna (3 o 5 år)... Var eld och lågor. Jag med för den delen.

Vi följde "graviditet och ägglossningen" med stor förväntan. Och en vårdag var det dags. Ungarna skulle ur boet. När jag kommer upp vid 6-snåret, en morgon, sitter 2 st små, små fågelungar och en smällfet fågelunge, på olika kvistar och lockas av mamman som satt sig i trädet brevid.

Jag väckte ungarna som rusade upp. Sen satt vi klistrade vid fönstret. Där åt vi frukost, pippiungarna satt kvar... Vi ringde dagis och avbokade vår dag där, pippiungarna satt kvar.... Mamman kvittrade och skrek... Efter 3 timmar flög plötsligt den ena ungen iväg... Rakt in i husväggen... Mina knoddar börjar snyfta... Nästa unge (fetknoppen) tar sats och flyger rakt ut i gatan .... Och blir påkörd... Mina knoddar gallskriker.. Sista ungen försvinner dock, flygande...

Men då var det så dags. T-barnen var fullständigt urledsna och upprivna. Hur ledsna som helst! Jag försökte trösta med "naturens lagar" bla, bla, blaaa... Och ju mer bölade ungarna... Till slut somnade ungarna av ren utmattningsgråt... Men... Än i dag kan de med anklagande röst säga till mig... - Mamma... Kommer du ihåg när du lät oss titta på fågelungarna som dog...

Snacka om ämne för terapeuterna...

Pok

Mallamaturbralla... Not!
BloggRegistret.se
^

7 kommentarer:

Buzan sa...

psykosbryt.... Minns när min bror spolade mer mina dansmöss, som på något oförklarligt vis blivit typ 25 st, i toaletten.. Eller när han sprängde mitt dockhus genom att peta in typ 20 kinapuffar där, visst, jag uppmuntrade lite..men vadå.. ;)

Anonym sa...

Jamen så tragiskt!!! Stackars barn!!
Måste ju vara ett minne för livet för dessa...

Majsanochmalla sa...

Buzan.. Satans vilket bra smällbuz... Så´nt ska jag testa när barnen är hos "stolta fadern"... Funkar det verkligen att spränga saker med kinapuffar?

Pappa C... Ja vafan... Man får ju helt enkelt börja sätta in "skadeståndsstålars" till ungarna nu... Så de iaf har råd att gå till terapeuten när det är dags att analysera sin uppväxt... Satans... Gissar att det kan bli dyrt.. Är det kanske det som kallas att investera i sina barn!?

Pok

Mallaobetänksambralla

SKONILSSON GRUPPE sa...

Underbart hur du tar ledigt med hela gänget för att se på hur allt går åt helvete. Det är humor. :)

Majsanochmalla sa...

Hahhah... Mmm...Skonille... Lagen om alltings jävlighet eller?!

Pok

Mallaantinaturbralla

Anonym sa...

Grymt sjuk blogg :-) Mer sånt här åt folket!

Pangbruden sa...

Jamen hallå.. var är ni nu då? Begraver pippin eller? pok