lördag 5 april 2008

Tänkte på en annan grej..

Det här med språket.. Barns språk...

Jag är en rätt basic mamma. Jag gillar inte att mina barn svär eller är vulgära...

Så när barnen var yngre... Hitta jag helt frankt på att man inte fick svära förrän man fyllt 40 år... Eller om man kännde ett omåttligt behov av att svära och säga "nya vulgära" ord man lärt sig på skola eller dagis, så fick man krypa längst in i garderoben och säga orden tills man sagt det färdigt. Och sen fick man komma ut igen. Det var inget straff eller så. Ungen fick själv välja metod. Låt bli eller gå in i garderoben.. Å svär och lev rövare. Var budskapet. Det har faktiskt funkat hur bra som helst... Barnen svär inte... Men de börjar gå på mig när jag gör det. Och det stör dem... För svaret är ju alltid... Jag har ju fyllt fyrtio, jag får svära hur mycket jag vill... Japp! Säger ungarna. Men nu är vi trötta på ditt svärande, så när vi kommer hem från pappa ska du få sitta i garderoben och svära klart dig! Okej... Städar ni och fixar mat då? Va... Tar det så låmg tid`!?!? Ja... Det tror jag... Jag svär ju ganska ofta... Nu har jag förberett garderoben med duntäcke 2 dunkuddar en ficklampa och en bra bok... Där tänker jag ligga i lugn och ro i ett par timmar... Men knappast svärande!

En gång när lillaT var 3 år... Å det var snöstorm ute, höll en stor jävlas buss på att glida in i vår bil... Jag tuta som faaaan å han kom bara närmare... Då skriker LT, från bsrnstolen; MAMMA___ Jag krikel AMATÖL... Å du svärar"... Jag fick tänka till liter... Sen kom jag på att mest avända uttrycket jag har när jag kör är jävla amatörer.... Så jag skrek JÄVLA Å Lilla T amatöl.... Det är så forfarande...

Mallaantiphsykologbrlla


BloggRegistret.se
^

6 kommentarer:

MonasUniversum sa...

Jag tror jag kissar på mig! Herrejävlar vad du och jag är lika!

Talibanen har, än så länge, ingen uppfattning om svordomar. Och det är märkligt med tanke på hur mycket det svärs här hemma. Hon har själv kommit på att de två fulaste orden man kan säga är "hata" och "skit", så vi får ge henne en peng varje gång vi gör det.

Det är också när jag tittar i hennes spargris som jag har förstått hur ofta man säger "skit"!

Fast svordomarna kommer väl. Ganska snart, men jag är stenhård. Så jag tror att jag plankar din 40-års gräns. Och i stället för garderoben så tror jag att det blir källaren!

Buzan sa...

Helt wonderful!!!!
Älskar såna storys, och du verkar vara full av dem. LÖV IT

anna wintour sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
BARISTAN sa...

jävligt sweet att ni e tillbaka på banan igen, man blir orolig när favoriterna inte är på plats.

Majsanochmalla sa...

Gulleraringen Baristakungen...

*rodnar*

Du... Du var borta flera år... Typ!? ;-) Det kändes oxå...

Pok


Mallablygbralla

Anonym sa...

*skrattar* monica ;)