onsdag 22 oktober 2008

Nu är det bestämt..

Vår Kinaresa blir inte av... *grinar*...

Skatteskulden är betalad.... Och så har jag iaf en liten handpenning till en ny bil.. Fickpengarna vi skulle haft där..

Kina får vänta. Jag tar nya friska tag och kommer igen till våren.. Eller nästa höst. Jag ska åka med mina älsklingar dit. Så är det bara..

Nu för tiden är det ganska ovanligt att jag får psykbryt av den dignitet som jag haft nu... För ju mindre kontakt jag har med exet, ju mindre kan han komma åt mig. Så är det! Men så fort han har en möjlighet så hugger han. Det borde jag ha lärt mig vid det här laget...

Förra resan vägrade han ju skriva på passansökningarna för barnen... Med advokathjälp och snabbpass löste det sig iaf...

Jag har funderat så hjärnvindlingarna är i kaos nu på att:

1: Varför gör han så här? Han har ny familj.. Han kan väl vara glad och lycklig och snäll då.. Jag har ju inga problem med det... Och jag lyckönskar honom varenda gång han mailar mig om hur glad, lycklig och nyförälskad han är.. Och jag är glad och lycklig om mina barn tycker om hans nya fru och deras barn... Mer kan jag varken säga eller göra... Det berör liksom inte mig.. Han lever sitt liv och jag lever mitt liv...

2: Borde jag kanske släppa barnen på heltid till honom.. Ingenting kan få mig mer ur spel än när det uppstår maktkamper om barnen. Om han får barnen så kan ju inte dessa maktkamper uppstå...

3: Jag skiter i att fullfölja bodelningen... Alla pinsamma lögner, barnsliga "det är mitt", förfalskade reverser mm är nu uppe i en pinsamhetsnivå som varje vettig advokat borde avsäga sig ärendet och låta det gå till tingsrätten.... Om jag säger ta skiten.. Vad finns det då att attackera mig om?

4: Om jag skaffar ytterligare ett intyg på att jag är den friska i sammanhanget... Kan han släppa sina hang-up´s på mig och inse att han kanske är den som behöver hjälp... Att hans elakhet/bitterhet och ondska är det enda problem i detta sammanhanget?

Näe... Jag har nog prövat precis allt.. Han kommer aldrig att ge sig... Han vill inte "släppa taget"... Som redan gamle Hjalmar Söderberg sa: I brist på kärlek.. Vill man bli hatad, hellre än att inte "finnas" alls...

Jag borde ju vara rejält rustad vid det här laget... Det mesta går mig faktiskt spårlöst förbi.. Men när det smäller... Då smäller det rejält... Och nu gick luften ur mig totalt... Jag är chockad, ledsen, arg, handlingsförlamad...

Pok

Mallatackarerallaförattnifinnsbralla


BloggRegistret.se
^

19 kommentarer:

Monica sa...

FY FAN VILKEN MEGAIDIOT DU ÄR !!!!
SÄGER ÅT DITT EX NU ÅKER JAG OCH SLÄNGER IN RÅTTOR HOS HAN ELAKINGEN FATTAR HAN INGENTING! usj o fy !
Fasen va tråkigt att ni inte kommer iväg!!
_Hoppas han är nöjd nu vad han har gjort mot sina barn!!!
Fa´sen vad jag önskar jag inte hadde en ursel landstings lön ...
Då skulle jag hjälpt dig som sagt !
Tycker inte om ditt EX
Kramar om dig och tjejerna hååååårt

Pangbruden sa...

Det materiella kan man väl ta, det ekonomiska med.. Men barnen!!! Aldrig barnen.. Släpp aldrig dom till honom.

Maila däremot och fråga om han är nöjd nu när barnen inte får sin drömresa med sin mamma...

Men det kommer väl surt efter då med.

Hoppas iallafall att han är polisanmäld..

pok.. och du jag tycker det här är fördjävligt..på gränsen till "alla ord jag vägrar skriva ner i någons blogg"

Suzie sa...

Tråkigt att det inte blev någon resa....den här gången.

Dina punkter får vi analysera över det där vinet vi har snackat om.

Som någon skrev här ovan....mycket kan man förlora eller vara utan men aldrig barnen. Det tror jag inte heller att du skulle gå med på men det är en vanlig tanke för personer (oftast mammor) i liknande situationer. Det krävs mod att prata om det och i mina ögon är du en modig, klok och enastående mamma/kvinna/vän!

Massor av kramar!!
Suzie

Anonym sa...

Och vart i bilden kommer exet in gällande eran resa? Är det inte ditt val att betala skatteskuld ist för att åka på resa?

Varför inte låta honom åka med barnen? Resan verkar ju vara viktigt för barnen, och då spelar det väl ingen roll vem av er som åker med dem.

//Cissi

Mummel sa...

Åååkej....

Gamla erfarna talar:
barnen kommer att lida. Tills de är stora nog att skapa sin egen uppfattning.
Då genomskådar de a l l t!

Och det är sanningen.
Givetvis lider de då också, men har du då lagt dej som en jävla dörrmatta, gett upp allt, inte sett till att du och dina ungar har det bra - då föraktar de också dej...

Hemsk jag är, va? Bitter och cynisk - ja, kanske. Eller realist.

Jag har gjort det. Gett upp det som egentligen var mitt. Hjälpte det? Skoja inte...

De hittar alltid nåt annat. Det är lika bra att visa barnen att man står stark och inte bryts. Kanske en och annan böjning, men jag föredrar att kalla det generositet.

Det finns inget som gör dom så vansinniga som generositet. En lätt överseende lilla-gubben-attityd gör susen, vill jag lova. Gråta får man göra ifred. För sej själv. Så inte fanskapet ser, och definitivt inte barnen, om det rör deras far.

Låt dom älska fanskapet så länge dom kan. Till sist är dom vuxna, och domen faller.

Stå stark.

Anonym sa...

om folket här inne bara visste

Anonym sa...

Mallanälskling.. Lyssna på mummel! Och Suzie,..så kloka kvinnor!!! Kram

Anonym sa...

Mummel har så rätt! Du ska INTE släppa det som lagligen är ditt. Vad ända in i Hälsingland skulle det göra för skillnad?!
Det är ok att bryta ihop, men sen samlar man ihop bitarna och går vidare! Så nu kämpar du på! Du kommer att ångra dig längre fram om du inte bevakar dina rättigheter. Ok?

Majsanochmalla sa...

Visst Cissi... Visst gjorde jag det valet... Som en finne i arslet lika välkommet!

Vet du... Jag har funderat många timmar på om det ändå inte är bättre att pappan åker.. Men vet du? Med den förmåga han har använt sig av att förstöra/bråka/vägrat ta del av sina barns behov.. Både i synpunkten delat föräldrarskap.. Och alla gånger han rent våldsmässigt fullkomligt skitit i vad han utsatt barnen för... Så är han allt utom lämplig att dela barnens behov/upplevelser i denna typen av resa... Han är psykopat! Fatta! Han skiter fullkomligt i barnens behov utom när någon tittar på... Då är han duktiga pappan.. Dessvärre så har han ju dessutom gjort sig osams med resegruppen pga att ha visat vilken skitstövel han är.. Barnens bästa!`Tjena! Barnens bästa är att åka med mig!

Och du.. Anonyma... Folk vet redan.. Var jävligt lugn för det du! Å vad "folk", för det allra mesta vet, också... Det är att det finns något som heter IP-adress.. Jävla pucko! Å du är inte ens snygg din fan!

Mallanänujävlarbörjarjagbliförbannadbralla

Anonym sa...

Heja Malla! Jag håller på dig. Tänk om alla kunde stå för sina åsikter. Kramar med styrka till dig och dina goa ungar.

Anonym sa...

Ditt liv låter inget vidare! Ditt ex verkar vara en knäppgök!
Men barnen bor väl med honom också, för isf spelar det väl ingen roll om han har dom på hemmaplan eller gör resan med dom för deras skull?

//Cissi

Monica sa...

Värsta jag vet är anonyma kommentarer usj att inte våga stå för sin åsikt och att kunne länka till en egen hemsida eller blogg eller va fan som helst !
Och ja jag anser att man är anonym om man inte kan visa vem man är !
Pusspådigmallabralla

Herr o fru Lundin sa...

"Anonym", jävla fegsnöre - brinn!!

Packa upp för att sen lite senare, packa om och gör er resa! Önskar dig och dina juveler allt bäst!! Största kramen..

Unknown sa...

*muttrar över ex som förstör*

Citerar Mummel

"Gamla erfarna talar:
barnen kommer att lida. Tills de är stora nog att skapa sin egen uppfattning.
Då genomskådar de a l l t!"

Jag är ledsen över att ni inte får åka nu men du vinner i det långa loppet..
Barnen kommer så småningom genomskåda..och då är exxet rökt..

Inte till nån större tröst nu jag vet...

Pangbruden sa...

Bra Mallan, äntligen börjar du resa dig ur din sorg och ilskna till!! Hoppas du blir jävligt förbannan för du ska definitivt inte ta någon skit, inte alls!!! Tvärtom!

Stå på dig min vän, hoppas du förvandlas till en rosenrasande Vulcan och då säger jag bara .. akta dig exjävel..!

Kram och kärlek

Anonym sa...

Min kära Mallan, jag stämmer in i kören: slpp inte det som är ditt. Polisanmäl för urkundsförfalskning osv.
Jag gav efter och släppte allt till mitt ex och satt sen med skulder upp över öronen. För att jag inte orkade eller vågade hävda min rätt och för att barnen skulle ha det bra.

Efter några år så genomskådade ungarna sin far och i dag är han en bifigur i deras liv.

så samla kraft och den styrka du har inombords. Kräk ska ha vad de förtjänar.

kramar från Köpenhamn

Storasyster sa...

Jag håller med, det är ingen resa för barnen att göra med sin pappa... Det är bättre att du väntar, och ja det är jätte sorgligt, men kom igen Malla den jäven ska inte få dig på fall.. För varje skit sak som han gör kommer du att bli starkare av.. Du kommer komma till Kina, inte nu men som du skrev kanske i vår eller höst.. Och det kommer att bli bättre, stå ut bara// Tusen soliga kramar

Anonym sa...

Står bara på sidan och tittar in....
MEN det jag ser är inte bra!
GE ALDRIG upp barnen!
Kämpa gumman.... ignorera MrX... låt honom inte få DIN energi. Sparka och slå i tysthet, ellerr med MAjsanPAjsarn..men inte ens här... För MrX kanske smyger runt här och får "förhandstips" på grejjor? Vem vet!

Go girl!

Miasomtrorpådig!

MonasUniversum sa...

Jag blir så trött när jag läser här. ATT du bara orkar. Helt klart är att han försöker komma åt dig på alla sätt han kan och så snart bodelningen är klar så är det inte så mycket mer kvar. Visst, han kan använda sig av barnen. Ett tag till. Tills de inser vilken jävla idiot han är. För det kommer dom.

Styrkekram till dig.