onsdag 27 augusti 2008

Böcker.. Ja...

Det är kul att läsa för ungarna... Man lär sig ju så mycket... Och det finns ju så mycket bra barnlitteratur. Och trååååååååkig...

LT är ju helt galen i småkryp, fåglar och fjärilar... *gäspar*.. Så minst varannan kväll får jag läsa om dessa... Sida upp och sida ner om vad de heter.. Både vad de kallas och vad de heter på latin.. Var de lever och vad de lever av... Har jag lärt mig något nytt.. Näeee... Bara att det finns satans massa småkryp som man inte ens vill veta om... Urtråkigt tycker jag... LT är supernöjd.. Och eftersom hon tror att alla utom hennes korkade mamma är lika intresserade som hon.. Så har hon en hel telefonlista som hon ska ringa och informera. Efter varje lässtund... Och de samtalen... Ja vad säger man!!?

LT: Ring, ring...

Pappa: PAPPA...

LT: Vet du att min kompis F har en skalbagge som ser ut som en noshörning?

P: Nääe...

LT: Den tillhör familjen "Bladhörning"..

P: Jaha...

LT: Hej då!

P Hej då!?!?

Å så ringer hon några till och säger samma sak... Å jag tänker att det blir väl bra med en skogsmulle i den här stadsfamiljen!?!??!

ST: Och jag har varit väldigt synkade i vad hon vill att jag läser för henne.... Tills hon hitta Manga & Fantasy... Men här är jag benhård... Vilket skit.. Tycker jag... Bäst tycker hon... Så det får hon läsa själv... Eller så här... Hon läser för det allra mesta själv en stund på kvällen. Men när hon väljer andra böcker än M & F så kan jag få läsa för henne... Eller.. Så vill hon att jag ska läsa hennes böcker också... Så vi kan diskutera dem sen!!?!? Okej.... "Bokklubben Virrpannorna" är i farten... Så just nu läser jag "Måste Jennie välja"... Å inte för jag vill vara taskig... Men Kulla-Gulla var bättre... Då fick man ju åtminstone gråta en skvätt.... Men det vill inte min 10,5-åring höra talas om... Kulla-Gulla är skit... Men jag... Jag minns när hon bönade och bad om mer Kulla_Gulla... Men det var ju när hon var liten... 10... eller typ...

Bäst å hålla i hatten... För i "bokklubben Virrpannorna" går det undan...

Pok

Mallaläseklubbsbralla
BloggRegistret.se
^

2 kommentarer:

Anonym sa...

Min äldste sons favoritbok som liten var "Europas fåglar i färg" eller bopa som gossen. Hans första mening var: hit me boka!

Jag brukade "tvinga in" böcker som jag gillade. Vissa kvällar valde jag, andra kvällar ungarna. Det funkade oftast bra.

Låt ungen läsa manga. Det är en fantastisk värld! Det finns manga både för, barn, ungdom och vuxna. Jag har hittat till manga genom mina elever.

För trots att jag är en bokmal de luxe så är det bara en av mina älskade ungar som älskar att läsa. Men han slukar dem liksom jag :)

Majsanochmalla sa...

Inna... Manga is da shit... Här!

Klart ST får välja själv.. Men jag orkar bara inte läsa just det för henne... Vi väljer lite olika här. I går blev det en gammal favorit i repris... Pappa på söndag av Petter Lidbäck... En så´n man spar till barnbarnen..

Ha det bäst vackra kloka Inna!

Pok

MallaläserickeMangabralla