lördag 2 augusti 2008

Pride..

I dag blir det Pride..

Syftet har dryftats en del på nätet...

Själv vet jag inte riktigt vad jag ska tycka. Eller...

Jag tycker nog så här: Allt som får 08-träsk att lysa upp är bra. Stockholm är en fantastiskt fin stad.... Varför inte ta alla tillfällen i akt att visa upp den?

Så till det här med sexualitet då... Jaoådå... Visst kan man väl fira det.. Why not?

Själv har jag lite svårt att se mig själv i någon demonstartionshjord med banderoller som skriker ut mitt heterosexuella läggning... Men vore jag en minoritetsdel av befolkningen kanske jag skulle resonera annorlunda?!?

Bland mina/barnens vuxna vänner finns det en del homosexuella par. Den delen som berör deras sexuella läggning är inte riktigt vår bizznis... Likaså är min sexuella läggning orelevant i vår vänskap. Både jag och mina barn har ett ointresse i självaste sexualiteten. Vi tycker liksom ingenting..

Visst har barnen frågat.. Det är inte det "mest vanliga, förkommande" att par ser ut just så. Det berättigar frågorna. Men svaret är alltid... "Kärlek har inga gränser".. Och det har alltid räckt.. Och jag inbillar mig att jag ger mina barn en mer vidöppen syn än vad jag är uppfostrad med..
Ett steg mot rätt riktning.. Alla får finnas, alla förtjänar respekt, till motsatsen bevisas! Oavsett, kön, färg, sexualitet eller ursprung.

Jag och LT har blivit medbjudna av 2 av kompisarna av samma kön, som lever ihop. HA med finaste ska också med. Vi ska ha mys/picknick och umgås. Alla våra homosexuella vänner är inte på Pride... Men vi ska dit och visa vårt stöd, direkt till våra inbjudande vänner... Och indirekt för att det ännu är så i Sverige 2008 att "registrerat partnerskap" inte har samma dignitet som giftemål. Och alla andra diskriminerande lagar i Sverige... Så som adoption mm...

Och ja... Jag kan tänka mig/har demonstrerat/stött andra minoriteter... Det ligger mig varmt om hjärtat. Hurvida det har givit någon större framgång vet inte jag..

Kanske tror jag "tidens tand" är den största opinionsfaktorn.. Men ändå.. Idag finns vi på Pride!

Pok

Mallatveeggadbralla


BloggRegistret.se^

3 kommentarer:

Anonym sa...

Som sagt min vän.. Du och jag.. tycker vi lika eller? :-) Kram på re´

Majsanochmalla sa...

Eller lika... Sa Bull! ;-)

Pok

Mallahoppasduhadedetgottigårbralla

Anonym sa...

hemma nu ;)

Monica