fredag 1 augusti 2008

Solfrossa...

Jag verkligen älskar så´na här dagar...

Solen skiner, man har semester och jag har det stora nöjet att ha LT alldeles för mig själv...

Jag planerade bad/luncpicknick, fånga fisk, i håv, grill hos Majsan framåt kvällskröken..

Kanske inte egenfångade fiskar att grilla då.. Att grilla spigg verkar inte ens lönt att försöka med.. Om ni frågar mig... Säkert inte LT heller... Hon skulle bli djupt deprimerad om jag föreslog spiggrillning... Hennes finaste, vackraste nyaste.. husdjur... Tror hon iaf!

Nu är klockan 12,11... LT vill inte gå ut i solen. Hon vill inte fånga fisk. Och hon "Will not play with a friend..." (engelskan flyter på som bara den när vi är själva)... Hon vill bara vara med sin mamma..

- Hon vill att det ska regna.. Då kan vi gå på bio! Karatepandan.. (svårt att ordna regn, regel i vårt hus.. Sol=no bio... regna= bio)

- Hon vill stå vid spisen och koka misósoppa, till lunch.. ( funka finfint.. Jag har nog missat en del i pedagogiken... För när jag sa att hon skulle vispa tills det kom bubblor... Trodde hon att det skulle bli som såpbubblor.. Och väntade spänt 1,5 sekunder.. Sen ruttna hon! Men "sjäm on mi..". LT är 8 år.. Hon borde ha koll på kokande bubblor)

- Hon vill att jag läser en bok för henne.

- Hon ska läsa "logopedläxor" en timme.. Det har det fuskats med under senaste tiden.. Men det är ganska kul. (det är det enda jag får bestämma i dag)

- Hon har beställt korvstroganoff till fredagsmyset.. Korvstroganoff med chips och ramlösa..

- Hon har bestämt att hon ska få sova på tvärsen i sängen... Nu när hon är ensam i den.. Hmmm... Finns jag?

Joådå... Jag finns.. Och faktiskt.. Efter så här många solveckor. Så är det najs att bara vara hemma å fixa lite.. Vara med min yngsta prinsessa.. Nu "pausar" hon mammatankningen och ritar/skriver en bok till mig.. Spännande! Vi låter dagen "flyta förbi"... Som hon vill..

Kanske är det sk solfrossa?

Pok

Mallalunkapåbralla
BloggRegistret.se
^

2 kommentarer:

Anonym sa...

Sådär är det för mig också många gånger. Man har planerat in en massa saker och det blir ingenting av det men det är ju nog så viktigt att bara ta en dag som den kommer. Kul tjej du har :)

Majsanochmalla sa...

Tack Sophia! Hon är en riktigt egensinnig tjej! ;-)

Visst är det så att småkidsen får en att "leva mer här och nu".. På gott och ont!

Du... Det är härligt att läsa om er löv på nätet! Det ger hopp! ;-)

Njuuuut! Det är ni båda värda!

Pok

Mallaföljererhelatidenbralla