torsdag 12 februari 2009

Jo ..... Jag tackar jag...

En simpel fråga om LT´s utredning på BUP (för att säkerställa diagnos)... Till pappan.. Som vägrar delta i en så´n utredning.. Eller ens skriva på så att utredningen görs...

Utan pappas medgivande ingen utredning... Ingen utredning.. Ingen diagnos = Ingen rättighet att få stöd till sitt barn i skola och omsorg... Så fungerar det.. Och det är bra, tycker jag.. Inte vilken "humbuggare" som helst ska få diagnostisera mitt barn...

Pappa vägrar nu skriva på... Jag ifrågasätter varför... Med mina argument, för.. I mail..

Tillbaka kommer ett mail... Som följer..

Malla

Du har missat 2 st av LT´s tider... Du är olämplig som mamma!

Det rimmar illa med ditt självberömmande snack... Allt blir bara jävligt pinsamt för dig!

Vad håller du på med?
Skärp till dig!

/Puckot

*suck*... Joå... Jag har missat 2 av LT´s uppbokade tider... Hmmmm... Råkade visst bli sjuk och få lite annat att tänka på... Sorry exet.. Ska aldrig mer hända!

Och inte för jag vill vara taskig... Men det finns ungefär en 284 st andra tider som du vägrat delta i, vägrat ta ansvar för, eller tagit på dig, över åren... Som jag faktiskt inte har missat eller misskött... Och som jag har förlorat inkomster på att engagerat mig i... Gällande vår LT...

Och som om inte det vore nog.. Så betalar jag alla barnens fritidsaktiviteter.. LT´s glasögon, deras mobiltelefoner, deras vinterutrustningar... Mm, mm... Kör/hämtar/lämnar och ser till att vanliga läkar/tandläkartider fungerar... Hoppla hoppla... Jag verkar ha missat någon där också... Emellanåt... Skjut mig eller inse att du har fulltimeservice från ditt exkex... Trots att du är pappa.. Trots att du tjänar mer än mig... Trots att du kan disponera din arbetstid som du vill...

Du exet... Du har big probs.. med:

1, Våga se dina barn.. Var och en med sina behov...

2, Inse att din insats som pappa är ytterst medioker..

3, Inse att du har skyldighet att dela kostnader runt barnen med mig.. Dina 6-700 kr som du betalar varje månad är en fis i rymden...

4, Att inse att utan mig vore LT, en "rö för vinden"...

Är jag självgod? Kanske..

Är jag Pinsam?... Kanske..

Mest av allt är jag nog ändå förundrad över hur lätt du, exet... Kan spotta på mig så snart du får en chans... Och tycker du.. Att jag inte är en "good eunoghmamma" till våra barn... Så bit ihop... Gör som jag.. Gilla läget! För om du inte fattat det förr... Så säger jag det igen.. Jag är den enda mamma de har..

Pok

Mallachillagrabbenbralla


BloggRegistret.se
^

17 kommentarer:

Suzie sa...

Sorgligt när den ena föräldern tror att de sätter käppar i hjulet för sitt ex när det i själva verket sätter käppar i hjulet för sina barn. Det är som en psykpatient som saknar sjukdomsinsikt. Man är inte en olämplig förälder för att man missar saker eller gör fel ibland. Huvudsaken är väl att man reflekterar över sitt beteende och rättar till de misstag man har begått och kan stå för sitt handlande.

Puckot har en del att lära men det är inte på din lott att uppfostra honom. Be skolan eller BuP ta den fighten. Om han inte ändrar sig kan du be dem att göra en anmälan till socialtjänsten att fadern inte kan tillgodose dotterns behov av eventuell vård och anpassad skolform.

Jag står bakom dig i alla väder...det vet du!!

Har jobbat satan den sista tiden men idag genomförde jag den sista pusselbiten. Puh!!
Hoppas vi kan ses snart.

Majsanochmalla sa...

Tänk vad du altid har tid att omsorga oss andra! Du är fantastisk!

Ville bara säga det!

Pok

Mallaontiskallenbralla

Suzie sa...

Oj....TACK...nu blev jag generad!

Pangbruden sa...

Precis som du är tvungen att inse att rikspuckot är den enda pappa de har..

Jag hoppas innerligt min vän att du skickade det här till honom.. why not? intet kan ju bli värre..

Inte nog med att en pappa ger sig på sina barns mor.. Han skadar sina egna barn med!!! För som skolmänniska och mamma till en dyslektiker vet jag vad viktig denna diagnos är.. Men är du säker på att han verkligen måste skriva under ngt?? Dubbelkolla igen och igen och igen,.. Kärlek och styrka med jävlig mycket krut i!

Pangbruden sa...

PS Det suzzie skrev är bland det klokaste jag läst på et tag!!

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Anonym sa...

ooops

ullrika sa...

men mjau. jag vet inte vad jag ska skriva alls. mjau. dubbelmjau.

Anonym sa...

Måste bara påpeka i förbifarten att dina slutklämsrim är otroligt undethållande....har sett dem lite här och där i bloggosfärne en längre tid.

Fyndiga, käcka och smilbandssträckare.


Sorry att jag kommenterade positivt i ett så sorgligt (argt) inlägg. Hoppas det löser sig, trots allt.

Majsanochmalla sa...

Hoppla, hoppla..

100% sant du anonyme som tydligen känner mig.. Du outar ju iaf mitt förnamn... Hmmm.. Med vilken rätt?

Du får gärna maila mig på sprayadressen om du har frågor eller synpunkter.

Mallajagvetvemduärbralla

Anonym sa...

Lyssna på SUxie och Pangis. De säger det så klokt.
Jag vet ju själv ju det är att ha ett ex som hämnas och det är barnen som kommer i kläm. I mitt fall slutade det med att jag fick enskild vårdnad om ungarna och att barnen inte ville veta av sin far under flera år.
Pappan är verkligen ensam idag.

Så på dig käraste Malla! Och visa skola och bup hur pappan är. Låt dem ta kontakt med honom. De får tjata och kräva. Inte du.

pok

Anonym sa...

Tro mig.. Jag är dottern till en hämnandes pappa.. (Min biologiske) Idag är han en ensam man och min styvfar den som får all vår kärlek.. That´s life! Tyvärr har dom ofta fullt upp med sig själva och sin förvånande barnsliga hämdaktioner mot den kvinna som inte längre vill ha dom att dom helt enkelt glömmer sina egna barn.

Vilket bara är patetsikt och löjligt.. Barn ser ALLTID igenom sånt.

Sen betackar jag mig personligen för anonyma outande kommentarer!

Anonym sa...

Skitbra blogg! För övrigt blir jag så arg o sur när en förälder, eller båda för den delen, sätter sina barn i skiten bara för att ge igen på den andra föräldern. Verkar vara så här med pappan.

Herr o fru Lundin sa...

Att kräket ens antyder till att vara en bättre förälder trots sitt pinsamma agerande gentemot dig! Kloka ord har redan sagts och jag kan bara hålla med - hör av dig om du behöver en torped...

PoK!

Anonym sa...

Hmmm jag står ju där idag m en son som börjat ifrågasätta sin far och allt som jag vart rädd inför kan jag idag sluta oroa mig över för sonen kan själv genomskåda det hans pappa gör och gjort.
Jag har bara satt min son i främsta ledet alltid! och gråtit floder o trott att han kommer tro jag valde bort honom men idag kramar han mig hårt o säger att jag alltid ställt upp och är världens bästa mamma.
Du kommer oxå få cred för ditt slit även om man kanske inte kan se det när man är mitt i för det är jobbigt många gånger då man kanske helst hade velat skrika ut sanningen men biter sig i tungan.

Lycka till vännen.
/Kramen

Mummel sa...

Dra igenom utredningen ändå.
Kontakta soc, och be om hjälp - det g å r att få en utredning gjord utan den andre vårdnadshavarens underskrift.
Ja, det krävs ett tingsrättsbeslut.
Ja, det är värt det.
Och kanske fanskapet då inser att han inte har den "makt" över dej han tror, genom barnen, alltså...

Tveka inte. Soc kan vara skitbra i såna här lägen.

Majsanochmalla sa...

Jag stöttar Malla vad hon än väljer o jag ser hur hon kämpar med sin lilla T....och jag kämpar med henne...löve 2 u Mallis