lördag 21 februari 2009
Smarrigt..
19:47 | Upplagd av
Majsanochmalla |
Redigera inlägg
Vi pratade om mat i går.. Jag, Majsan och Sivandivan...
Kom å tänka på en världsaenkel förrätt.. Å såååå god..
- Filodeg..
Rödbetor aldentekokta & klyftade..
Lägg rödbetorna i en fin hög i mitten på filodegen..
Smula över rikligt med getost.. och grovhackade valnötter.. Och ringla flytande honung över.. dra ihop filodegen som en påse.. Bind ihop med "matsnöre".. Å så skjuts in i ugnen på gratalet som filodegsföpackningen anger..
Jag hittade på den rätten när jag hade årlig höstfest en gång.. Till huvudrätt serverades älgstek med alla goa tillbehör... Inget speciellt egentligen...
Desserten var också god och enkel..
Gör omelett.. 6 ägg... 2 dl vispgrädde och 3 msk socker..
Stek som vanlig omelett... när det är klart slå upp omeletten på snyggt fat.. Toppa med vad som passar er.. Jag tog hallon och blåbär, halvtinade.. Servera med äkta vaniljglass.. (Mövenpicks)..
Pok
Mallahurkomjagpådettadåbralla?
^
Kom å tänka på en världsaenkel förrätt.. Å såååå god..
- Filodeg..
Rödbetor aldentekokta & klyftade..
Lägg rödbetorna i en fin hög i mitten på filodegen..
Smula över rikligt med getost.. och grovhackade valnötter.. Och ringla flytande honung över.. dra ihop filodegen som en påse.. Bind ihop med "matsnöre".. Å så skjuts in i ugnen på gratalet som filodegsföpackningen anger..
Jag hittade på den rätten när jag hade årlig höstfest en gång.. Till huvudrätt serverades älgstek med alla goa tillbehör... Inget speciellt egentligen...
Desserten var också god och enkel..
Gör omelett.. 6 ägg... 2 dl vispgrädde och 3 msk socker..
Stek som vanlig omelett... när det är klart slå upp omeletten på snyggt fat.. Toppa med vad som passar er.. Jag tog hallon och blåbär, halvtinade.. Servera med äkta vaniljglass.. (Mövenpicks)..
Pok
Mallahurkomjagpådettadåbralla?
^
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
0 kommentarer:
Skicka en kommentar